Viedoklis: Kā tūrisma nozarē šogad atzīmēs Tūrisma dienu?

Šodien ir 27.septembris - diena, kad visā pasaulē tiek atzīmēta Tūrisma diena. Kā jau katru gadu, arī šogad šai dienai dota īpaša tēma - ilgtspējīgs tūrisms. Lai noskaidrotu vai Latvijas tūrisma nozares profesionāļi vispār plāno atzīmēt Tūrisma dienu - un vai viņu uzņēmumā tiek domāts par apkārtnes, tostarp arī tūrisma ilgtspējīgumu, jautājām to viņiem pašiem.

Anda Iljina, Jelgavas reģionālā tūrisma centra vadītāja

Jelgavā gana daudz pasākumu notiks par godu Tūrisma dienai! Ir diva veida pasākumi - ir gan publiskie pasākumi, kuriem, starp citu, vēl arvien var pieteikties, gan arī ir tieši vietējiem uzņēmējiem paredzēts seminārs. Mēs katru gadu rīkojam šādu pasākumu, kurā aicinam tūrisma pakalpojumu sniedzējus, pieskaņojoties arī tūrisma dienas tēmai - kas šogad ir "ilgtspējīgs tūrisms". Mēs nedaudz atskatāmies uz vasaras sezonu, kā arī šogad būs radošs uzdevums uzņēmējiem, lai ģenerētu jaunas un netradicionālas idejas. Jo tūrismā jāsaglabā ilgtspējīgums! Protams, arī jaunie uzņēmēji dalīsies ar pieredzi, dos degustēt savus ražojumus! Mēs jau katrs domājam par ilgtspējīgumu, jo mēs jau nevēlamies strādāt tikai šodienai - strādājam arī nākotnei. Mēs arī braucam regulāri apsekot savus uzņēmējus un jāsaka, ka viņi ļoti skatās nākotnē un piedomā par ilgtspējīgumu.

Savukārt publiskie pasākumi - piektdien mums būs mazo muzeju pēcpusdiena, kad varēs apmeklēt četrus Jelgavas mazos muzejus - Ūdensvada muzejs, Osteoloģijas muzejs, kur ir ļoti interesanti dažādu dzīvnieku skeletu kolekcija, kā arī ir Jelgavas Ugunsdzēsības muzejs un slimnīcas Ģintermuiža, kurā arī ir izveidots neliels muzejs. Muzeju apmeklējums ir par brīvu - apaļās stundās cilvēki var braukt skatīties par velti, bet ja cilvēki vēlas braukt ar organizētu autobusu, ir arī šāda iespēja nodrošināta - taču tad gan muzeju apmeklējums, gida pavadībā, ir par maksu. Sestdien, savukārt Ozolnieku novadā varēs doties pārgājienā. Sākums plkst. 11:00 un būs izveidota aptuveni 16 kilometru gara trase ar stāstu par Napoleonu un citu tūrisma objektu apskate. Ar kājām, bet cilvēki ļoti aktīvi piesakās - tas priecē! Un sestdien var paspēt arī doties pēdējā braucienā ar kuģīti uz Rīgu.

Tūrisma nozarei es vēlos novēlēt būt radošai! Mazāk ierobežojumus pašiem sev, bet mirdzumu acīs un vēlmi darboties! Bet latviešiem - izzināt savu zemi, lai redzētu, cik daudz mums ir apkārt - un arī mēs lepotos ar to!

Juris Baumerts, viesnīcas SemaraH Hotel Lielupe vadītājs

Pašās viesnīcās Tūrisma dienu īsti nesvinēsim, bet kolektīvā gan, visdrīzāk, nedaudz atzīmēsim! Prieks par to, ka šogad tiek domāts par ilgtspējīgumu tūrisma nozarē, īpaši to akcentējot. Arī mēs ikdienā noteikti piedomājam par to, lai būtu ilgtspējīgi un arī dabai draudzīgi, cenšamies iet laikam līdzi. Tāpat, viena no lietām, uz ko mēs konsekventi ejam, ir "zaļā atslēga" viesnīcās. Lielupes viesnīcā mēs tam esam tuvāk, jo intensīvi pie tā strādājam un arī Rīgas viesnīcās ir līdzīgi. Bet par ilgtspēju un visām inovatīvajām idejām - kā jau minēju, ir jāskatās apkārt un jāiet laikam līdzi! Gan mājaslapas, gan visa infrastruktūra - viss jāattīsta savā ziņā. To arī mēs cenšamies darīt - mums arī drīzumā būs jauna mājaslapa!

Tūrisma nozarei es, protams, novēlu vairāk klientu un būt daudz maz paredzamai - gan tuvākā, gan tālākā nākotnē. Jo dēļ visa tā, kas notiek pasaulē, gan ekonomiski, gan politiski, nozare kļuvusi nedaudz neprognozējama!

Valmieras Tūrisma informācijas centrs

Valmieras Tūrisma informācijas centrs Tūrisma dienā aicina interesentus apmeklēt "Ceļotāju stāstu vakaru" un ieklausīties aizraujošos pasaules apceļošanas ar velosipēdu stāstos, kā arī nedēļas nogalē doties gida pavadībā izzinošā ekskursijā Trikātā.

Šodien, 27.septembrī, plkst.18:30 Valmieras Tūrisma informācijas centrā tiks atsākta "Ceļotāju stāstu vakaru" tradīcija. Šoreiz klausītājus ar neticamiem stāstiem priecēs ceļotājs un ainavu arhitekts Aigars Lauzis. Aigars pēdējos desmit gadus ir pavadījis ārpus Latvijas robežām, studējot Londonā, bet pēdējos četrus gadus veltot sevis meklējumiem velo braucienā "Londona – Tokija". Kopumā četros gados ar velosipēdu mēroti vairāk nekā 31 000 km, ilgāk uzturoties un pelnot līdzekļus tālākajam braucienam tādās pilsētās kā Stambula, Dubaja, Singapūra un Šanhaja.

Kā dažus no pieturas punktiem, kas brauciena laikā iepazīti, Aigars min 30 km garo ceļu pa tuksnesi Irānā, kā arī augstākās braucamās kalnu pārejas (5602m) Khardun La (Indijā) šķērsošanu. Neskaitāmie līkumotie ceļi Indijā uzmundrinājuši ar interesantām ceļa zīmēm drošai braukšanai, piemēram "Live for today, drive for your tommorow" (tulk. – Dzīvo šodienai, brauc drošai rītdienai). Ceļā Āzijā satikti velobraucēji no Eiropas, un tikšanās ar lietuviešiem bijusi īpaši sirsnīga, jo sajūtas līdzinājušās tām, kā satiekot "savējos". Ko vēl ceļotājs pieredzēja, to dzirdēsiet stāstos!

Savukārt, sestdien, 30.septembrī, plkst.11:30 Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina atklāt un iepazīt stāstiem un leģendām apvīto Trikātu Beverīnas novadā, ko vietējie iedzīvotāji mēdz dēvēt par Tālavas galvaspilsētu. Tikšanās vieta: pie Sv. Jāņa baznīcas Trikātā.  Divu stundu garā ekskursijā "Trikāta – aicina, pārsteidz un stāsta" gide Ineta Amoliņa soli pa solim atklās Trikātas teiksmas.

Dalība abos pasākumos ir bezmaksas. Tomēr tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties iepriekš, rakstot e-pastu uz [email protected], ierodoties Valmieras Tūrisma informācijas centrā vai zvanot pa tālruni 26332213.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.157269sec.