Viedoklis: Kur atrast jaunākās vēlo brokastu vietas Rīgā?

Brančs (brunch) ir brokastu un pusdienu apvienojums jeb, latviski runājot, vēlās brokastis. Šis nosaukums radies, apvienojot angļu vārdus "breakfast" un "lunch", no kuru vārdu saknēm radies brunch. Branča tradīcija radusies Ņujorkā, Amerikas Savienotajās valstīs, kur brīvdienās kopā ar draugiem vai ģimeni sāka doties nesteidzīgās velajās brokastīs ārpus mājas.

Lieliska branča priekšnosacījumi ir laba kompānija, gards ēdiens un mierīga atmosfēra. Ēdienu piedāvājums vēlajās brokastīs parasti spēlējas ar abu dienas svarīgo ēdienreižu - brokastu un pusdienu - kombinācijām. Visbiežāk brančos raksturīga pašapkalpošanās, kur katrs viesis no bagātīgā vēlo brokastu galda nesteidzīgi izvēlas sev tīkamāko ēdienu un papildina šķīvi jebkurā mirklī, kamēr vien branča laiks nav beidzies.

Iepazīsties ar vienu no jaunākajām brančotavām Rīgā - "Crazy turkey", kur saimnieko Olga Buhalova.

Aivars Mackevičs, Baltictravelnews.com direktors

Uz šo vietu Pārdaugavā devos ar dalītām jūtām, jo viesnīcas ēka man vispirms asociējas ar manam uzņēmumam neapmaksātu rēķinu no Latvijas saimnieciskās lielķibeles laikiem, bet no otras puses restorānu "Crazy turkey" vada izcila saimniece un mana novadniece Olga Buhalova. Telpas un noformējums mani neuzrunāja, bet tas droši vien vairāk ir saistīts ar manu subjektivitāti pret šo vietu. Paviršais skats uz restorāna nosaukumu man vispirms asociējās ar ''trako Turciju'', bet īstenībā ir darīšana ar ''trako tītaru''.

Taču ēdiens man lika aizmirst visas negācijas ar šo vietu un kļūt laimīgam, jo daudzi ēdieni pēc garšas ir ļoti līdzīgi Latgales kulinārajam mantojumam. Es ļoti reti svešās vietās ēdu kotletes, bet šeit sulīgās un karstās tītara gaļas kotletes ēdu ar rokām... kā mājās :)

Līdaka ir tikusi noķerta Daugavā pie Krāslavas un restorānā tā pārvērtās par maigu kotlešu kaudzīti. Nākošajā brančā būs sams no Daugavas.

Es šo vietu ieteiktu tiem, kuri vēlas garšīgi pieēsties līdz lūpai, lai pēc tam puse dienas vaimanātu, ka tā vairs ''neēdīs nemūžam'' :) Taču jau nākošajā dienā siekalosies domās par garšīgajām, sulīgām un drusku apdegušām kotletēm. Tas viss par 12 eiro no cilvēka. Jāatzīmē, ka tā ir suņiem draudzīga vieta un auto stāvvieta ir bez maksas.

Ja neņem vērā telpu noformējumu, tad šim brīdim man tā ir viena no garšīgākajām vietām Pārdaugavā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulainā Valensija decembrī FlyMeAway
Saule Valensijā spīd 300 dienas gadā un vidējā temperatūra ir +19 grādi. Labvēlīgo klimatu var lieliski izbaudīt garajās, zeltainu smilšu | Skatīt vairāk
Latvija no 199 EUR
Valmieras atbrīvošanas simtgades pasākumi Valmieras Tūrisma informācijas centrs
No 23.līdz 27.maijam Valmierā ar dažādiem atceres pasākumiem tiks atzīmēta pilsētas atbrīvošanas no lieliniekiem 100.gadadiena un godināta Cēsu | Skatīt vairāk
Līgo festivāls Višķos TAKA
Pirmo reizi Daugavpils novadā tiek piedāvāts līgot trīs dienas dažādos veidos- tautiskā, disko, sportiskā, un tradicionālā ar "Skroderdienām | Skatīt vairāk
Biznesa pusdienas Mārupes terasē! Hercogs Mārupe
Pusdienu piedāvājums darba dienās no 11:00-15:00. Piedāvājumā salāti, zupas, pamatēdieni un deserts. Iknedēļas jaunais piedāvājums Hercoga | Skatīt vairāk

Par mums | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Vakances | Prakse studentiem | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2019 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2019 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33660793sec.