Podkāstā iepazīstina ar videi draudzīgiem risinājumiem MVU

Pandēmijas ietekmē daudzi uzņēmēji ir spiesti meklēt risinājumus izdevumu samazināšanai. Viens no veidiem, kā samazināt izdevumus ilgtermiņā, ir “zaļās” tehnoloģijas, energoefektīvi risinājumi, atteikšanās no papīra izmantošanas u.tml., taču nereti tas prasa būtiskus ieguldījumus sākuma posmā. Kā ieviest šādus risinājumus un kādus ekonomiskos ieguvumus tie var sniegt mazajiem un vidējiem uzņēmumiem – par to plašāk tiek diskutēts podkāstā “Eksperts tuvplānā”, kurā viesojas uzņēmēja, Starptautiskā Kosmetoloģijas koledžas dibinātāja un valdes priekšsēdētāja Marika Ģederte. Podkāsta ieraksts pieejams ikvienam interesentam Turības Biznesa inkubatora Facebook lapā.

Saruna ar Mariku Ģederti ir trešā podkāsta epizode, kurā iespējams uzzināt, kā veidot ilgtspējīgu uzņēmējdarbību un ikdienas darbā ieviest korporatīvās sociālās atbildības principus. Viņa skaidro, ar ko sākt, kā iedrošināt darbiniekus un kolēģus, kādu ietaupījumus var sniegt, piemēram, atteikšanās no tādiem ierastiem biroja priekšmetiem kā printeris vai kopētājs.

“Atbildīga attieksme pret dažādiem resursiem ļauj ieekonomēt un veltīt ietaupītos līdzekļus daudz būtiskākiem tēriņiem. Tāpat ieviešot ilgtspējīgus risinājumus, kas uzlabo darbinieku ikdienu un rada patīkamāku vidi klientiem, tiek sekmēta motivācija un lojalitāte. Lai šādus risinājumus iedzīvinātu ikdienā, var sākt ar kaut ko nelielu, piemēram, koledžā pakāpeniski atteicāmies no izdales materiālu kopēšanas, pirmajā gadā samazinot papīra patērēšanu par 30%, otrajā gadā – par 50%, bet šobrīd samazinājums ir 80% un kopētāji vairs nav nepieciešami,” skaidro Marika Ģederte.  

Marika Ģederte izveidojusi un nodibinājusi Starptautisko Kosmetoloģijas koledžu. 2004. gadā pabeigusi Rīgas Starptautiskās Ekonomikas un Biznesa augstskolu, iegūstot maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā. Ieguvusi “Kvalitātes vadības sistēmas vadītāja” sertifikātu Bureau Veritas, mārketinga un komunikācijas sertifikātu Berlīnes Starptautiskajā biznesa un menedžmenta institūtā. Pabeigusi profesionālās pilnveides kursus “Organizācijas veselība” Hārvarda universitātē, Jēlas universitātē – “Zinātne par labklājību”, “Lean sistēmu” Oksfordas Universitātē, un “Digitālo mārketingu” RISEBĀ. Marika Ģederte  ir Bērnu Paliatīvās aprūpes biedrības patronese, nodibinājusi Skaistumkopšanas nozares izglītības kvalitātes fondu un pasniedz Beauty Expert Award balvu labākajiem nozarē.

Podkāsts “Eksperts tuvplānā” radīts, lai sniegtu atbalstu mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, kā arī palīdzētu ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem pielāgoties pandēmijas radītajiem apstākļiem. Cikla “Eksperts tuvplānā” ietvaros būs iespējams saņemt sertificētu personības izaugsmes treneru, biznesa kouču, dažādu nozaru lielāko uzņēmumu vadītāju, mārketinga ekspertu, nevalstisko organizāciju vadītāju un personāla atlases speciālistu padomus un ieteikumus, kā organizēt savu un komandas darbu pandēmijas apstākļos. Podkāstu ciklu organizē Turības Mentoru asociācija, kas apvieno virkni pieredzējušus uzņēmējus un dažādu nozaru ekspertus, kuri gatavi dalīties pieredzē, sadarbībā ar biznesa inkubatoru. Podkāstu ierakstus aicināts noklausīties ikviens interesents.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51107621sec.