Viedoklis: Pieaug pieprasījums doties uz sanatorijām ārvalstīs

Domājot par savu veselību un tās uzlabošanu, cilvēki aizvien vairāk izvēlas doties uz sanatorijām, kas atrodas gan Baltijā, gan ārpus tās robežām.

Travelnews.lv sazinājās ar tūrisma aģentūru pārstāvjiem, lai noskaidrotu, kurās valstīs ir pieprasītākas sanatorijas, kā arī faktorus, kas nosaka izvēlēties kādu no šo valstu veselības kūrortiem.

Tūrisma aģentūras direktors Gatis Blunavs stāsta, ka ''Mundus Travel'' piedāvā veselības kūres uz Nāves jūras kūrortiem. Tie ir gan Izraēlā, gan Jordānijā. Tiesa gan, tiešais reiss uz Izraēlu ir noteicošais faktors, kāpēc lielāks pieprasījums ir pēc kūrorta Izraēlā. Otrs faktors ir cena, taču ir novērots, ka cilvēkiem tā nav primārā, jo veselības kūre ir laba investīcija veselības labā. Gatis Blunavs piebilst, ka cenu svārstības notiek klimata maiņas dēļ. "Kaut gan dārgākajā posmā – pavasarī, cilvēki izvēlas doties uz sanatoriju, jo viņi rēķinās, ka austrumu valstu vasaras ir nepanesami karstas, tādēļ nespēs izturēt vienu no procedūrām - vairāku stundu gulēšanu saulē," skaidro Gatis Blunavs. Ir krities pieprasījums uz Čehijas un Ungārijas ārstējošo ūdeņu sanatorijām, kas ir skaidrojams ar šo valstu un Vācijas ciešo sadarbību. Sarunā Gatis Blunavs pastāstīja, ka manāmi liels pieprasījums ir atpūtas un ārstēšanās Lietuvas sanatorijās, Druskininkos. Šo sanatoriju panākumu atslēga ir izklaižu iespēju piedāvājums un atlaides. ''Iespējams, ka Druskininkos ir labākie speciālisti, procedūras un saprotama medicīna," piebilst "Mundus Travel" direktors.

Tūrisma aģentūras ''Ozolciems tūre'' direktore Irina Tereško stāsta, ka viņas vadītajā tūrisma aģentūrā arvien palielinoties piedāvājums tieši uz Čehijas sanatorijām. "Františkovi Lazne" ir viens no Čehijas slavenākiem kūrortiem. Johans Volfgangs Gēte savos ierakstos pieminēja "Františkovi Lazne" kā paradīzi zemes virsū. Uz šo vietu brauca ārstēties jau vairāk nekā 200 gadus atpakaļ. "Žēl, ka samazinājies ir pieprasījums uz Ungārijas sanatorijām. Tam par iemeslu ir tiešā reisa atcelšana," atklāj tūrisma aģentūras "Ozolciems Tūre" direktore. Galvenie faktori, kāpēc cilvēki izvēlas kādu no veselības kūrortiem ir ārstēšanās tradīcijas. "Ja cilvēks slimo ar nopietnākām slimībām, tad attiecīgi viņš izvēlēsies tālākas valstis, ar 100 un vairāk gadu ārstēšanas pieredzi," skaidro Irina Tereško.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16402411sec.