Viedoklis: Kādas iespējas ir ceļot, piekopjot veģetārisku dzīves veidu?

Lai ceļojums būtu piepildīts ar pozitīvu sajūtu variācijām, iepazīstot dažādu kultūru īpatnības, kā neatņemama sastāvdaļa vienmēr ir bagātīga un baudāma ēdiena piedāvājums, kas ceļojumam burtiski piedod vajadzīgo garšu. Savukārt ēdienu piedāvājums aug vairumā līdz ar cilvēku pieprasījumu. Zināms, ka mūsdienās arvien lielāku popularitāti gūst veģetāriskas un vegānas ēdienu opcijas. Tomēr, cik vienkārši ir apvienot ceļošanu ar veģetārisku vai vegānu dzīves veidu? Šāds jautājums tika uzdots ceļojumu aģentūras vadītājiem.

Veronika Grinvalde
ceļojumu aģentūras Antario direktore

Ceļojumu aģentūras Antario direktore Veronika Grinvalde stāsta, ka lielākoties cilvēki izvēlās ceļojuma programmas, atzīmējot "viss iekļauts", kas attiecinās arī uz ēdienreižu piedāvājumiem. Tomēr cilvēku interese par veģetāru ēdienu opcijām pēdējo gadu laikā ir ievērojami augusi. "Lielākoties cilvēki ir ieinteresēti papildus uzzināt par veģetārām ēdienu opcijām lidmašīnās, lai būtu iespējams baudīt maltīti arī atrodoties ceļā," skaidro Veronika Grinvalde. "Turklāt, pirms ceļojuma programmas iegādes, cilvēks tiek aptaujāts, izzinot viņa intereses un vajadzības. Līdz ar to, ja interesents vēlās uzzināt, vai būs pieejamas veģetāras ēdienu opcijas ceļojuma laikā, tiek ieteikti vairāki restorāni, ēstuves un viesnīcas, kur ir pietiekami liela veģetāru ēdienu izvēle." Savukārt, runājot par ceļotāju interesēm, attiecinoties uz vegānu ēdienreižu opcijām, Antario direktore min, ka līdz šim ar šādiem gadījumiem nav saskārusies.

Inita Šveide
ceļojumu aģentūras Baltatour vadītāja

Ceļojuma aģentūras Baltatour vadītāja Inita Šveide uzskata, ka, lai nodrošinātu komfortablu atpūtu ārzemēs, noteikti ir jāparūpējas par ceļotāja vēlmēm attiecība uz ēdiena piedāvājumu. "Ja cilvēkam ir kādas īpašas vēlmes, saistībā ar ēdināšanu, tad esam pateicīgi, ja par tām tiek informēts laicīgi, lai mēs varētu jau iepriekš izskatīt opcijas un piedāvājumus attiecīgajā galamērķī." Inita Šveide skaidro, ka veģetāriskās ēdienu opcijas ir pieejamas gandrīz visos restorānos un viesnīcās. Tomēr, ja runa ir par vegānu ēdienu opcijām, t.i., no ēdienu klāsta tiek izslēgta gaļa, zivis, pienu produkti, ola un medus, tad par to būtu vēlams brīdināt iepriekš. Tostarp, arī pats interesents jau savlaicīgi varētu sameklēt variantus un iespējas baudīt gardu, un savām velmēm atbilstošu, maltīti. "Jāpiemin gan, ka bieži vien cilvēki interesējās par veģetārām opcijām no lidmašīnu pusdienu piedāvājumiem, tomēr pēdējos gados šī interese nav augusi," apgalvo Baltatour vadītaja. "Tostarp," min Inita Šveide, "aviokompānijām ir standarta ēdienu piedāvājumi. Šajā gadījumā iniciatīva ir jāizrāda pašam ceļotājam."

Ilona Daugste
ceļojumu aģentūras Laimtūre vadītāja

"Esam ieinteresēti, lai cilvēkam būtu pēc iespējas plašāka ēdienu izvēle ceļojuma laikā," apgalvo ceļojumu aģentūras Laimtūre vadītāja Ilona Daugste. "Jau sākotnēji, iepazīstinot interesentu ar ceļojumu programmu, pievēršam uzmanību ceļojuma niansēm. Cilvēks tiek informēts par valsts kultūras būtiskākajam īpatnībām, kas var tikt attiecinātas uz tradicionālajiem ēdieniem, pieņemtajiem uzskatiem u.tml." Runājot par veģetārām un vegānām ēdienu opcijām, Laimtūre vadītāja min, ka interese par tām joprojām tiek izrādīta, kam arī uzreiz tiek pievērsta uzmanība, lai palīdzētu atrast attiecīgus variantus. "Turklāt," stāsta Ilona Daugste, "pirms organizējam kādu degustāciju vai maltīti konkrētā restorānā, iepriekš painteresējamies par viņu piedāvājumu, un dodam priekšroku vietai, kas šķiet draudzīgākā savā opciju klāstā." Līdz ar minēto, Ilona Daugste piebilst, ka svarīgi arī ir nodrošināt ēdienreizes, atrodoties ceļā. Par to ieteicams ir interesēties, iepriekš zvanot vai nu ceļojumu aģentūrai vai attiecīgajai aviokompānijai, vai arī pašam sagatavot maltīti līdziņemšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15307403sec.