Viedoklis: kā Francijas ieviestā robežkontrole ietekmēs Latvijas ceļotāju iebraukšanu šai valstī?

Francijas valdība ir noteikusi robežkontroli uz valsts robežām, lidostās, uz lielceļiem un dzelzceļa stacijās. Jautājām Latvijas ceļojumu aģentūrām, ar ko jārēķinās, ieceļojot Francijā.


Direktors Aleksandrs Bolšakovs, ceļojuma aģentūra "Astra Tūre"

Šobrīd grūti spriest, kā izmainīsies kopējā robežu sistēma, bet skaidrs ir tas, ka jārēķinās ar pastiprinātu pārbaudi, ieceļojot šai valstī, kas noteikti būs laikietilpīgāka, kā citkārt. Kopumā jūtu klientu satraukumu. Ir daudzi jautājumi, kas ietver šaubas par to, vai ieceļošana šai valstī ir droša. Pieļauju, ka būs jāpiedzīvo arī kāds ceļojuma atteikums. Laiks rādīs, kā attīstīsies šī situācija. Skaidrs ir tas, ka noteikumi, attiecībā uz pārbaužu stingrību kļūs vēl nopietnāki, lai maksimāli izvairītos no situācijām, kas līdzinās nesenajiem notikumiem un veidotos kontrolējama situācija.

Direktors Andris Skerškāns, ceļojuma aģentūra "Naos"

Cilvēkiem, kas ceļos uz, vai cauri Francijai, noteikti jārēķinās ar papildus pārbaudēm. Ceļotāji noteikti tiks pārbaudīti, pievēršot detalizētāku uzmanību drošības apsvērumu dēļ, kas saistīti ar nesenajiem traģiskajiem notikumiem Parīzē. Jāseko, kā attīstīsies notikumu gaita. Pieļauju, ka šobrīd tiks atcelti kādi ieplānotie pasākumi Francijas galvaspilsētā un citviet, tādēļ rūpīgi jāseko līdzi aktualitātēm, bet kopumā izmaiņas savā aģentūrā nejūtam. Domāju, ka cilvēki turpinās doties ceļā arī tad, ja to ceļš vedīs cauri šai valstij. Jācer, ka šo negadījumu virkne neturpināsies un tūristi varēs droši un bez rūpēm ceļot.


Valdes priekšsēdētājs  Maksims Fridmans, ceļojumu aģentūra "Irbe Travel"

Noteikti jāapzinās, ka traģiskie notikumi, kas nesen norisinājās Ēģiptē, Francijā un citviet, būs pamats izmaiņām noteikumu stingrībā. Pieļauju, ka reti kurš atceras, kādas bija pārbaudes lidostās pirms 2001. gada notikumiem ASV. Šis bija laiks, kas pilnībā mainīja pasauli un drošības sistēmu, pievēršot uzmanību detalizētai kontrolei. Lai arī pārbaudes, ieceļojot Francijā, Benelux valstīs un Šveicē šobrīd patērēs vairāk laika un radīs ne mazums stresa, aicinu cilvēkus būt saprotošiem un apzināties, ka tas viss notiek mūsu pašu drošības labā. Lai arī pašu aģentūrai šo valstu virziens nav primārais ceļojumu sarakstā, apzināmies, ka notikumi skars visu robežu šķērsošanu pasaulē.

Direktors Agris Pumpurs, ceļojumu aģentūra "Ap sauli"

Paši esam fiziski izjutuši Francijas robežkontroli, jo, kopš nesenajiem notikumiem, divi mūsu ekskursiju autobusi jau ir bijuši Parīzē. Šķērsojot Beļģijas - Francijas robežu, tika veikta vien vizuālā pārbaude, toties Šveices - Francijas robežā piedzīvojām pasu kontroli. Ir jūtams, ka pastiprināta vērība drošības pārbaudei tiks pievērsta pavisam notikti. Jāatzīst, ka viena mūsu grupa Francijā ieradās sestdien, kas bija dienu pēc traģiskajiem notikumiem. Mūsu ceļotāji sāpīgi un līdzjūtīgi uztvēra šos notikumus. Apmeklējām tūrisma objektus, kas lielākoties atrodas pilsētas centrā. Kopējo noskaņu un drošības pasākumus noteikti varēja izjust, par ko liecināja dažas slēgtas ielas un karavīri uz ielām.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96429086sec.