Viedoklis: Kādēļ viesmīļi restorānos velk cimdus?

Gluži kā aristokrātiskās filmās, arī Latvijas restorānos vērojami viesmīļi, kas darbojas ar cimdiem rokās. Jautājām Latvijas restorānu pārstāvjiem, kādēļ šis aksesuārs tiek izmantots un kādu funkciju viesmīļa darbā tas pilda.

Restorāna vadītāja Lāsma Krastiņa restorāns "Gutenbergs"

Mūsu restorāna viesmīļi velk baltus cimdus. Uzskatām, ka rokas ir restorāna pārstāvētā cilvēka ārējā tēla turpinājums, tādēļ parādot restorāna prestižu, izvēlamies šo aksesuāru, ko dēvējam arī par darba rīku un palīgu ikdienas darbos. Cimdi palīdz cīnīties ar pirkstu nospiedumiem uz traukiem un  galda piederumiem. Arī maizi servējam ar cimdiem rokās, tādēļ tie ir labs palīgs no higiēnas viedokļa. Tā kā pamatēdienu pasniedz traukos, kas iepriekš tiek sildīti, lai izvairītos no apdegumiem, viesmīļi izvēlas ēdienu pasniegt cimdos. Uzskatu, ka cimdi pieder pie pilna viesmīļa formas ekipējuma. Esmu dzirdējusi arī par cimdiem melnā krāsā – pieļauju, ka tas ir labs risinājums brīžos, kad pasniedz vīnu.

Mārketinga un pārdošanas vadītāja Jūlija Žagunova, restorāns "Le Dome"

Pirmkārt, cimdi ir viens no palīginstrumentiem, kas ļauj neatstāt pirkstu nospiedumus uz traukiem, glāzēm un galda piederumiem. Cilvēks, ierodoties restorānā, sagaida augstas klases līmeni, arī kristāldzidrus traukus, tādēļ cenšamies darīt labāko, kas mūsu spēkos. Tā kā darba netrūkst un dažādu apstākļu ietekmē rokas mēdz svīst, cimdi palīdz arī traukiem stingri turēties rokās, jo tiem ir gumijots pārklājums, kas palīdz cīņā pret slīdamību. Tā kā virtuvē pirms maltītes pasniegšanas trauki pamatēdienam tiek sildīti, cimdi ļauj izvairīties no karstuma saskares ar cilvēka ādu un palīdz neapplaucēties. Cimdi ir aksesuārs, kas parāda restorāna līmeni un pauž mūsu attieksmi pret viesiem. "Zivju restorānā" viesmīļi velk baltus cimdus – tie piestāv gan mūsu gaišajam interjeram, gan arī viesmīļu formai. Mūsuprāt cimdos tērpts viesmīlis izskatās pat nedaudz aristokrātiski.

Vadītāja Inese Dzelme, restorāns "Bibliotēka No 1"

Mūsu viesmīļi restorānā cimdus neizmanto, jo lieliski savus pienākumus veic, izmantojot auduma salvetes, kas palīdz gan izvairīties no nevēlamiem nospiedumiem, gan arī cīņā pret apdedzināšanos ar karstiem traukiem. Galda piederumus klājam un kārtojam, izmantojot šim nolūkam paredzētas trauku lupatiņas, kas nodrošina tīrību restorānā. Esam secinājuši, ka darboties bez cimdiem ir ērtāk. Šobrīd aktīvi gatavojamies siltajai sezonai un varam pačukstēt, ka pavisam drīz, iespējams, jau nākamajā nedēļā restorāns "Bibliotēka No 1" nāks klajā ar vēl nebijušiem jaunumiem, ieviešot ko tādu, kas Latvijā vēl nekad nav bijis! Aicinu visus būt acīgus un sekot mūsu jaunumiem ar Travelnews.lv portāla palīdzību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45612097sec.