Viedoklis: Kas jauns šovasar Vidzemes tūrismā? (papildināts)

Latvija ir brīnumskaista valsts, kas šalc priežu mežiem klātās kāpās jūras tuvumā, slēpj sevī dzidrus ezerus un rotaļājas pakalnos. Jautājām tūrisma informācijas centru pārstāvjiem Vidzemē, kādus jauninājumus pilsētas un novadi sagādājuši 2016. gada vasarā.

Vadītāja Andra Magone, Cēsu tūrisma attīstības un informācijas centrs

Cēsis šogad pošas un gaida viesus, jo no 22.-24.jūlijam ļoti vērienīgi tiks atzīmeta Cēsu 810.-tā jubileja. Trīs dienu garumā pasākumi tiks sadalīti pa zonām, kur katrai no tām ir savs atbildīgais organizators. Īpaši jāizceļ jubilejas koncerts "Cēsis skan", "Fono Cēsis", "Ritma svētki", etnoeko festivāls "Sviests" un motokrosa sacensības "Zelta Mopēds".  Savukārt gardēžus priecēs cēsnieces Gundegas Skudriņas pārraudzībā esošie Dārza svētki. Tas būs pasākums, kas popularizēs Eiropas gastronomijas reģiona zīmolu. Neiztiks arī bez tidziņiem, ielu māksliniekiem, pūtēju orķestriem, sporta aktivitātēm un īpašām aktivitatēm ģimenēm. Kulminācijas brīdī sestdienas vakarā visi aicināti doties lukturu gājienā, kura noslēgumā ikvienu priecēs salūts – unikāla gaismas izrāde Riharda Zaļupes Cēsīm veltītas orģinālmūzikas pavadībā. Tie nebūt nav vienīgie svētki pilsētā. 22.jūnijā atzīmēsim Vasaras saulgriežus ar pasākumu "Kad baltie mākoņi līgo". No 1.-2.jūlijam jau otro reizi notiks sarunu festivāls "Lampa" un  no 15.jūlija līdz 6.augustam 10 reizi Cēsu Mākslas festivāls. Savu 40 gadu jubileju 8-9.jūlijam svinēs Imantdienas, bet Viduslaiku dienas šogad ir veltītas bērniem un bērnībai, tās norisināsies no 30.-31.jūlijam. Augusta otrā pusē tiks organizēts "Kosmosa festivāsl"un otrais "Rokfilmu festivāls". Ļoi dažādi koncerti teju vai katru nedēļas nogali notiks mākslas telpā "Mala" un terasē "Zāļā zāle". Nav aizmirsts arī par sporta cienītājiem. Būs gan dažādi velo maratoni, gan arī 6.augustā ultramaratons "Cesis ECO Trail 2016". Pils parka kuģītis "Kārlis" šogad ir parūpējies par jaunu piedāvājumu – izbraucieni ar "Cēsu Alus" produkcijas degustācijām. Mazajiem limonādes un kvass, lielajiem – alus. Viesus gaidīs arī jauna kafejnīca Cēsu vecpilsētā pie Rožu laukuma - "Priede". Saldummīļiem iesakām meklēt mazo kafejnīciņu "Sofija" Cēsu pils parkā un nogaršot īpašos Cēsu saldējumus. Savukārt Cēsu Viduslaiku pilī un dārzā katru dienu zinātkāros gaidīs pils iemītnieki – viduslaiku amatnieki un dārznieks un iesaistīts spēlēs, rotaļās, meistardarbnīcās un izzinošās sarunās.

TIC vadītāja Gita Memmēna, Saulkrastu Tūrisma informācijas centrs

Starptautiskā Zilā karoga žūrija ir izvērtējusi un apstiprinājusi pretendentus Zilā karoga saņemšanai 2016. gada sezonā, tai skaitā, Saulkrastu peldvietu "Centrs" – mums kā piekrastes pilsētai tas ir ļoti nozīmīgs notikums un kvalitātes zīme ikviena tūrista acīs. Īpašs jaunums šogad būs vēl Latvijā nebijuši "Luča svētki" 18. jūnijā, kas balstīsies uz senām tradīcijām. Svētku idejas autori un organizatori ir viesu nams "Aizvēji" Zvejniekciemā, kas ir vēsturiski nozīmīga vieta. Ekskluzīvas dzīves mīļotājiem šogad pieejams īpašs portāls apartamentu izīrēšanai sunrepublic.lv, kas sniedz iespējas baudīt brīvdienas privātā mājā. Šovasar popularitāti noteikti gūs restorāns "Sunny Dune", kur par īpaši pievilcīgām cenām varēs baudīt ne vien pusdienu piedāvājumus, bet arī ikdienas maltītes. Paplašinājusies ir arī SUP airu dēļu noma, ļaujot ikvienam gribētājam apgūt airēšanu uz dēļa, baudot balansu uz ūdens. Saulkrastu estrādē norisināsies arī vasaras izrādes, sniedzot kultūras baudījumu gan lieliem, gan maziem.

Tūrisma projektu vadītāja Aiga Akmentiņa, Valmieras Tūrisma informācijas centrs

Mums ir patiess prieks, ka Valmieras Sajūtu parkā atvērta baskāju taka un papildināta ar dažādiem jauniem elementiem. Darbojas arī gaisa takas kokos. Papildus tam iespējams izbaudīt arī gaisa trošu braucienus 131 un 187 metru garumā. Esam ieviesuši arī jauninājumu – Velosipēdistu vasara Valmierā, kur pirmais brauciens notiks 29.maijā un ik mēnesi līdz pat oktobrim gidu pavadībā ikvienam gribētājam būs iespēja uzzināt daudz jauna par Valmieru un tās apkārtējiem novadiem. No 26.jūnija līdz 9. jūlijam notiks  1.Starptautiskais keramiķu simpozijs "Mālēdiens 2016". Tā laikā 17 dažādu valstu mākslinieki gatavos vietējā sarkanā māla traukus ēdienam.Tas būs vēl viens pasākums šajā gadā, kas popularizēs Eiropas gastronomijas reģiona zīmolu. 4. jūlijā Valmierā tiks uzņemti arī daudz ņipri dejotāji svētkos "Latvju bērni danci veda". Vēl īpašs notikums būs pirmais Valmieras vasaras teātra festivāls, kas norisināsies no 5. līdz 7.augustam. Ceram, ka šis īpašais notikums kļūs par ikgadējo Valmieras tradīciju.  Šie un vēl daudzi citi jaunumi un īpaši notikumi gaidāmi Valmieras pusē.

Vadītāja Ilze Millere, Limbažu Tūrisma informācijas centrs

2016. gada 4.jūnijā Limbažos pirmo reizi notiks līdz šim vērienīgākais pilsētas brīvdabas deju notikums – "Danču nakts Limbažos". Pasākuma ietvaros notiks divi koncerti – Limbažu estrādē pulksten 16.00 dienas deju lielkoncerts "Rakstu raksti" un vakarā - pulksten 21.00 Lielezera krastā pie pludmales - deju lieluzvedums "Jel dod man bučiņ`!". Notikumā piedalīsies vairāk nekā 1500 dejotāju no Limbažu novada un citām Latvijas pilsētām. Abus koncertus un nakts balli pilsētnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt bezmaksas. Ar šo pasākumu Limbažu novadā tiek aizsākta jauna tradīcija – pulcēt brīvdabas lielkoncertos amatiermākslas kolektīvus no visas Latvijas. 22. jūnijā Limbažos aicina pie garākā godu galda  Pasta ielas garumā - ar dziesmām, dejām un līksmu kopā būšanu līdz rīta gaismai ar Limbažu kultūras nama pašdarbniekiem un grupu "Tēva nams". Ieeja bezmaksas. Aicinām līdzi ņemt groziņu ar sev iecienītiem gardumiem. Pirmo reizi Limbažu pilsētas svētku laikā (05.-06.08.)- norisināsies Hanzas svētki, kad pilskalna teritorija veltīta dažādām ar viduslaikiem saistītām atrakcijām. Svētki ir viena no aktivitātēm projektā "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)", kur līdz ar Limbažiem iesaistījušās vēl 5 Hanzas pilsētas Latvijā, lai pētītu un mūsdienās stāstītu par vērienīgo tirdzniecības savienību viduslaikos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59404111sec.