Viedoklis: Kas jauns šovasar Kurzemes tūrismā?

Kurzeme vienmēr ir saistījusies ar Baltijas jūras šalkoņu, kāpām, bagātām pilsētām, tumšiem mežiem, bieziem siliem, mistiskiem purviem un gleznainām ainavām. Lai tūristiem atklātu vēl nezināmas vietas, lietas un notikumus, Kurzemes Tūrisma informācijas centri un biroji stāsta par jaunumiem 2016. gada vasaras sezonā.

Mārketinga speciāliste Sintija Pusaudze, Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs

Līdz ar siltajiem laika apstākļiem, mūsu pilsētā, paralēli piesātinātajai mūzikas un mākslas dzīvei iekštelpās un ārpus tām, pieaug arī aktīvās atpūtas iespējas. Kā ik gadu liepājniekiem un pilsētas viesiem Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs piedāvā pastaigas pa vecpilsētu kopā ar gidu "Tiekamies Rožu laukumā" un tvert Liepājas velo celiņu burvību, kā izmantojot savus velosipēdus, tā nomājot gan ierastākus, gan elektriskos divriteņus. Liepāja - pilsēta uz ūdens - prot nodarbināt pat visprasīgāko ūdens prieku baudītāju – laivot, veikot, sērfot, kaitot, noturēt līdzsvaru uz SUP dēļiem vai ūdensslēpēm var gan iekšzemes ūdenstilpnēs, gan atklātā jūrā. Pa Tirdzniecības kanālu var doties izbraucienā ar kuģīti vai saviem spēkiem vizināties ar katamarāniem. Šogad, tūrisma sezonu atklājot, entuziastiski Liepājas uzņēmēji piedāvā jaunus, visai ekskluzīvus, aktīvās atpūtas un izklaides veidus. Zinātni taustāmā un uzskatāmā veidā parāda zinātkāres centrs bērniem Jaunliepājā, 30.jūnijā atvērsies elektrokartinga halle Vecajā ostmalā, kura būs pirmā kombinētā – telpu un āra – kartinga trase Baltijas valstīs. Jau 10.jūnijā būs pieejama bērnu trase āra teritorijā. 18. jūnijā darbu sāks piedzīvojumu parks Beberliņos, Karostā. Parkā izveidotas piecas dažādas sarežģītības šķēršļu trases ar 77 šķēršļiem no 1m līdz pat 15m augstumam, kā arī 330 metrus garš nobrauciens pāri Beberliņu ūdenskrātuvei, kas ir Latvijā līdz šim garākais nobrauciens pa trosi. Vasara būs piepildīta arīdzan ar sportiskām aktivitātēm, kā Liepājas pusmaratons, Eiropas čempionāts bridžā, Pludmales spēka sacensības, Eiropas kauss Formula Windsurfing un Techno klasē, Liepājas velomaratons, motofestivāls "Seeburg Bikerland" un Starptautiskās tenisa federācijas turnīrs tenisā. Liepājas apkārtnē norisināsies vērienīgi pilsētu svētki ar katrai vietai raksturīgiem akcentiem – vikingu vēstures iedzīvināšanu vai Ikara lidojuma slavināšanu, tiks godā celtas latviskās tradīcijas Saulgriežu svētkos, kā arī visas vasaras garumā lielus un mazus priecēs dažādi kultūras un sporta pasākumi. Parkos un pludmales zonā aktīvi notiek Brīvdabas izklaides un mūzikas pasākumi - Jūrmalas parkā norisinās Bērnu rīti, koncerti pie Gulbīšu dīķa un J.Čakstes laukumā. Neiztrūkstoši Liepājas un reģiona notikumu kalendārā  ir plaši apmeklētie klasiskās un populārās mūzikas koncerti un festivāli, kā akadēmiskās mūzikas festivāls "Liepājas vasara", starptautiskais mūzikas festivāls "Summer Sound", mūzikas un mākslas festivāls "Zaļais stars" Pāvilostā, "Fontaine festival", festivāls "Via Baltica" un mākslas forumi, izstādes un plenēri, kā "Liepājas mākslas forums", "Liepājas Marīna", ielu teātru festivāls "Zeme.Debes.Jūra", senās uguns nakts, un citi.

Vadītājas vietniece Inga Aulmane,  Ventspils Tūrisma informācijas centrs

Šogad aprites pieci gadi kopš Ventspils naudas – ventu ieviešanas un Ventu bankas darbības uzsākšanas.  Ventu banka saviem klientiem, kuru ir vairāk kā 41 tūkst. visā pasaulē, piedāvā jaunas iespējas  – Ventu bankas mobilo aplikāciju un foto ar papildināto realitāti. Ventu bankas mobilā aplikācija pieejama gan iOS, gan Android tālruņiem un to var lejuplādēt App Store un Google Play vietnēs, ievadot atslēgvārdus "ventu banka". Atverot Ventu Bankas aplikācijas sadaļu "Papildinātā realitāte" un pavēršot savu mobilo ierīci pret plakātu, kas izvietots tūrisma objektā, ekrānā parādīsies kāds slēpts tēls (3D modelis), kurš ir saistīts vai asociējas ar konkrēto tūrisma objektu. Lietotājam tiks piedāvāta iespēja nofotografēties kopā ar šo tēlu un uzņemtais  foto saglabāsies mobilās ierīces galerijā. Attēlā automātiski tiek iestrādāts datums un vieta, kur attēls uzņemts, piemēram, "Ventspils Piedzīvojumu aprks, 14.05.2016." Nosūtot foto Ventu bankas administratoram, konts tiek papildināts par 500 ventiem.  Attēlus ar papildināto realitāti var uzņemt septiņos Ventspils tūrisma objektos. Bez tam mobilā aplikācija piedāvā nopelnīt ventus vēl  5 veidos un ceļošanai noderīgu informāciju. Aktīva norēķināšanas ar ventiem notiek vairāk kā 50 Ventspils tūrisma objektos. Kā atzīst aptaujātie ceļotāji, tad ventu pelnīšana ar spēļu palīdzību ir ne tikai interesanta laika pavadīšanas iespēja, bet arī būtiski palīdz ietaupīt ceļojuma izdevumus, īpaši ģimenēm ar bērniem.  Svētki Ventspilī notiek ik nedēļas nogali, tā kā atliek vien doties uz Ventpils virtuālo vēstniecību www.visitventspils.com un izvēlēties  interesēm atbilstošākos. Šogad pirmo reizi 18. un 19. jūnijā Ventspilī skriesim pilnu maratona distanci, otro reizi  22.- 24.jūlijā Zilā karoga pludmalē risināsies  Smilšu skulptūru festivāls. Protams, neizpaliks Pilsētas svētki ar populāro Ziedu paklāju festivālu 5-7.augustā. Īpaši aicinām  Livonijas ordeņa pilī apskatīt unikālu ekspozīciju – slavenā tērpu dizinera Aleksandra Vasiļjeva krāšņo kāzu tērpu kolekcija 1860 - 2010 . Izstāde būs skatāma no 2.jūnija visu vasaru. Ventspils novada Vārvē popularitāti ieguvis jauns MiniZoo "Buki",  bet Liepenē 1.sezonu uzsācis aktīvās atpūtas centrs "Vējciems", kas piedāvā apmācības vindsērfingā,  kaitsērfingā un supošanā. Maizīti suitu gaumē pēc senām receptēm piedāvā  izcept Jūrkalanes "Bērziņos". Produkta autentiskumu apliecina šogad saņemtā kultūras zīme "Latviskais mantojums". Neaizmirstami būs redzēt kā suti krāšņajos tautastērpos, 21.jūnijā  dziedot svin Vasaras saulgriežus teiksmainajā Ugunspļavā Jūrkalnē.

Ceļojumu organizatore Līva Dāvidsone, Talsu tūrisma informācijas centrs

Vasara Talsu pusē būs notikumiem un iespaidiem bagāta. Nākamo nedēļas nogali Talsos ieskandinās Raimonda Tigula Ārpasaules mūzikas koncerts, kas notiks piektdien, 3.jūnijā plkst. 20.00 Tiguļu kalna ozolu aplī. 11.jūnijā amatnieka sētā "Kauliņi" netālu no Valdemārpils mazos un lielos ceļotājus gaidīs izbraucieni ar Ārlavas koka bānīti, muzikanti, kūku konkurss un citi prieki Ārlavas bānīša svētkos. Līgo pasākums Talsos šogad būs grandiozs - ar gadatirgu, Latvijā populāru mūziķu, Talsu novada koru un deju kolektīvu dižkoncertu, nakts balli un pliko skrējienu saullēktā. 1.-2. jūlijā "Vasaras vidus svinēšana" - Talsu pilsētas svētki ar nakts pastaigu 19./20.gs. mijas noskaņās, tirgus lustēm, atrakcijām bērniem, koncertiem, ballēm un citām lustēm. Sabiles Vīna svētki no 27.-31.jūlijam turpinās pārsteigt ar izdomu un sniegs labu noskaņojumu.  No 12.-14.augustam Talsos notiks Gaisa balonu festivāls un Dižmāras gadatirgus ar devīzi "Uzziedi Talsos!". Jauns piedāvājums Talsu pilsētā ir romantiskie nakts izbraucieni ar ūdens velosipēdiem strūklakas izgaismotajā Talsu ezerā, ko piedāvā "Pakalnu pogas". Mākslas mīļotājus priecēs amatieru un profesionāļu izstādes un performances "Baložu pastā". Tiekamies Talsos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15541196sec.