Viedoklis: Kādi tūristi visbiežāk apmeklē Latvijas pilsētas?

Katram cilvēkam ir savi hobiji un interesējošās tēmas, kuras varbūt vairāk interesē arī atrodoties atvaļinājumā vai ceļojumā ārpus valsts. Tāpēc dažādu Latvijas pilsētu tūrisma informācijas centriem jautājām, kādas ir tūristu lielākās intereses un saistošākās tēmas, atrodoties dažādās Latvijas pilsētās.

Tūrisma informācijas konsultante Daina Eglīte, Jēkabpils tūrisma informācijas centrs

Pārsvarā pie mums viesojas tūristi no ārzemēm. Viesi ir no tādām valstīm kā Vācijas, Lietuvas, Igaunijas, Holandes un Dānijas. Šiem ārzemju viesiem vairāk interesē kultūrvēsture, taču tūristiem no Latvijas intereses atšķiras. Ja vietējie tūristi Jēkabpilī jau ir bijuši un visus apskates objektus redzējuši, tad viņi vairāk interesējas par aktīvo atpūtu. No pilsētas viesiem ir dzirdēti arī neierasti jautājumi. Bieži vien ir jautājumi par latviešu tradīcijām. Mēdz būt arī tā, ka kāds jautā, kur var nopirkt tautastērpu, jo kaut gan mēs zinām, ka tautas tērpa veidošana ir ilgs un nopietns process, kādam no ārzemju viesiem var šķist, ka tautas tērpu var nopirkt teju jebkurā suvenīru veikalā.

Direktore Laura Skrodele, Siguldas tūrisma informācijas centrs

Siguldu visvairāk apmeklē tūristi no Vācijas, Krievijas, Igaunijas, Lietuvas, kā arī Somijas, Lielbritānijas, Spānijas un Francijas. Pēdējo gadu laikā ļoti patīkami redzēt gan pieaugumu no Centrāleiropas valstīm, gan arī no dažādām Āzijas valstīm. Lielāko daļu apmeklētāju varam iedalīt divās daļās, no kuriem viena visvairāk vēlas apskatīt Gaujas Nacionālo parku kopā ar Siguldas, Turaidas un Krimuldas pilīm, ir atvērti pārgājieniem dabā vai riteņbraukšanas tūrēm, savukārt otri ir ieradušies izbaudīt Siguldas aktīvo un aizraujošo, varētu pat teikt nedaudz ekstrēmo piedāvājumu - gan vertikālo vēja tuneli “Aerodium”, piedzīvojumu parkus, gan braukšanu ar bobu bobsleja un kamaniņu trasē un pat gumijlēkšanu no gaisa trošu vagoniņa. Tūristi mēdz uzdot dažādus jautājumus, tajā skaitā arī mūsu kā vietējo ausīm neierastus - piemēram, kur ir ieeja Gaujas Nacionālajā parkā u.c. Ja ceļotājiem ir vairāk laika, tad mēdzam aprunāties arī par vēsturi plašāk vai politiku, piemēram, ar britiem par potenciālo Lielbritānijas izstāšanos no ES utt. Mūsu viesiem patīk personīga attieksme, esam maza pilsēta un tas ir visvērtīgākais, ko varam sniegt.

Tūrisma projektu vadītāja Anita Tīlena, Valmieras tūrisma informācijas centrs

Vislielāko īpatsvaru nemainīgi starp ārvalstu tūristiem sastāda igauņi, taču Valmieru iecienījuši arī tūristi no Vācijas, Somijas un Krievijas. TOP piesaistes objekti Valmierā ir Valmieras vecpilsētas komplekss ar Sv. Sīmaņa baznīcu, Garšaugu dārziņš un ekskursijas ar Gaujas tramvaju. Arvien lielāku interesi iemanto jaunā Valmieras koncertzāle ar restorānu "Vecpuisis" Valmieras Vecpuišu parkā.  Tāpat arī  dažādas auditorijas piesaista Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks ar baskāju taku, taku kokos un elpu aizraujošo nobraucienu pār Gauju, Valmiermuižas alus darītavas plašais piedāvājums un Valmiermuižas zirgu stallis, kurā piedāvātas gan ekskursijas, gan izjādes. Kā arī liela daļa pilsētas viesu ir pašmāju ceļotāji no Rīgas un citām Latvijas pilsētām un novadiem, kas ierodas uz Valmieras pasākumiem, izmantojot iespēju iepazīt šo pusi plašāk arī tūrisma piedāvājumā.Tūristiem visbiežāk ir jautājumi par apskates objektiem ģimenēm ar bērniem, dabas objektiem, aktīvo atpūtu un dažādām saimniecībām un ražotnēm. Savukārt, runājot par grupu ekskursijām, arvien lielāku lomu ieņem ekskursijas pa Valmieru un tuvāko apkārtni gida pavadībā. Stāstījums ietver gan mūsdienu Valmieru, gan dažādus interesantus vēsturiskus faktus. Novērojumi liecina, ka ārvalstu tūristi jo īpaši vēlas izbaudīt atmosfēru, ko sniedz klātbūtne kādā lokālas nozīmes pasākumā, baudot vietējo iedzīvotāju nesamākslotību, viesmīlību un tradīcijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73859811sec.