Viedoklis: Vai ceļojumu aģentūras iesaka apdrošināties pret terorisma risku?

Saistībā ar traģiskajiem notikumiem Stambulā, kā arī citiem nesen notikušajiem teroraktiem, apdrošinātāju klienti pastiprināti interesējas par ceļojumu apdrošināšanas segumiem. Jautājām Latvijas ceļojumu aģentūru pārstāvjiem, kādas ir to domas par apdrošināšanu pret terorisma riskiem.

Ceļojumu konsultante Zanda Ubaha, Ceļojuma aģentūra "Bulta Tūrs"

Jāsaka godīgi, lai gan nežēlīgie notikumi pasauli pēdējā laikā pāršalc visai bieži, kopumā šāds apdrošināšanas veids pret terorisma risku ir kaut kas salīdzinoši jauns. Cilvēki drīzāk izrāda interesi par nedrošajiem un drošajiem ceļojumu galamērķiem. Arī mūsu interesēs ir rūpēties par drošību mūsu ceļotāju atvaļinājumā, tādēļ viennozīmīgi varu teikt, ka šobrīd straujāk, kā jebkad krities ceļotāju skaists, kas dotas uz Turciju, tieši tāpat tūristi joprojām izvairās doties uz Parīzi. Cits stāsts ir par Franču Rivjēru – valsts dienvidu daļu, kur situācija ir droša un ceļotāji labprāt turp dodas, tomēr Francijas galvaspilsētas apskati lielākā daļa šobrīd vērtē izvairīgi.

Ceļojumu aģentūras prezidente Jūlija Rimlina, ceļojumu aģentūra "Atlantic Travel"

Lai gan pati pāris mēnešus pavadīju ārpus Latvijas un te atgriezos vien dažas dienas iepriekš, jāatzīst, ka neesmu novērojusi pastiprinātu interesēšanos par apdrošināšanos pret terorisma risku. Jāatzīst, ka šobrīd dzīvojam sarežģītā pasaulē un šie terorisma draudu riski pastāv gan Rietumu, gan Austrumu valstīs. Tā kā apdrošināšana kopuma ir laba lita, par ko ir vērts aizdomāties ikvienam, kurš dodas ceļojumā, arī šī riska būtība ir jāizvērtē, tomēr tas vairāk atkarīgs no paša ceļotāja uzskatiem. Drīzuma tikšos ar apdrošinātājiem un pieļauju, ka tiem būs ļoti daudz jaunumi, ko pavēstīt, lai cilvēki pasargātu sevi un savus tuviniekus no negadījumu sekām, kas saistīti ar pēdējā laika nepatīkamajām teroristu darbībām. Cilvēki mazāk vai pat vispār izvairās doties Turcijas virzienā, tā vietā priekšroku dodot Grieķijai, Itālijai vai Spānijai. Ceļošana, par spīti negācijām, pastāvēja un pastāvēs, tādēļ aicinu vien būt uzmanīgiem un ikvienam nokļūt tikai labos piedzīvojumos, gūstot patīkamas atmiņas no ceļojumiem!

Vadītāja Inita Šveide, ceļojumu aģentūra "BaltaTour"

Līdz šim neesam saskārušies ar daudziem piedāvājumu no apdrošināšanas aģentūrām, kas rūpējas par pasargāšanu no terorisma riska. Paldies Dievam, līdz šim Latvieši veiksmīgi izvairījušies un nav bijuši terorisma skartajās zonās karstajos brīžos un nav guvuši ievainojumus, neskatoties uz to, ka pēdējais Turcijas sprādziens norisinājās teju vai vienlaicīgi ar Latvijas pasažieru nolaišanos Stambulas lidostā. Apdrošināšanas aģentūras noteikti kļūst aktīvākas un rada vai aktualizē šo īpašo piedāvājumu, kas ļauj apdrošināties pret terorisma risku. Ja tās veiksmīgi spēs iekļaut šī riska apdrošināšanu esošajās apdrošināšanas iespējās kā papildus produktu, tās viennozīmīgi radīs papildus interesi un ceļotāji tās pavisam noteikti izvēlēsies. Šobrīd jūtam, ka ceļotāji, kas izvēlējušies Turciju kā galamērķi, to labprāt maina pret citiem ceļojuma virzieniem. Arī kāds starptautiskais pasākums, kura organizēšanā iesaistāmies, savu darbību no Turcijas pārcēlis uz citu valsti. Mums atliek vien sekot norādēm un rūpēties par savu klientu drošību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42209005sec.