Viedoklis: Vai restorāni piedāvā īpašu bērnu ēdienkarti?

Esam pieraduši, ka restorānos ir plašs ēdienu klāsts, kurā ikviens var atrast kaut ko savai gaumei atbilstošu. Taču reizēm visizvēlīgākie ēdienu ziņā ir tieši bērni, tāpēc pielāgoties viņiem varētu būt pat grūtāk, kā dažādajām jau pieaugušo viesu gaumēm. To, vai restorāni piedāvā speciālu bērnu ēdienkarti, jautājām dažādu nozaru pārstāvjiem.

Īpašniece Sandija Liepkalne, restorāns "Da Roberta"

Jā, mums ir ēdienkarte bērniem dažādos vecumos, jo esam ģimenēm draudzīgs restorāns. Ēdienkartē ir gan dažādi biezenīši un tvaicēti dārzeņi kubiņos, bērniem jau no četru mēnešu vecuma, vai arī brīža, kad bērns pats jau ir sācis ēst, kā arī zivis, baltās filejas un citi, ierastāki ēdieni, ko piedāvāt jau vecākiem bērniem. Tā kā man pašai ir trīs bērni un arī puse no restorāna viesiem ir ģimenes ar bērniem, tad bērnu ēdienkartes izveide man bija īpaši svarīga. To veidoju kopā ar mūsu šefpavāru un tagad maziem bērniem varam piedāvāt vairāk kā 20 dažādus ēdienus. Pati personīgi esmu novērojusi, ka ne vienmēr citās vietās  ir padomāts par ģimenēm ar maziem bērniem. Lielākoties bērniem tiek piedāvāti frī kartupeļi, vistas fileja vai makaroni, kas, protams, neder, ja līdzi ir astoņus mēnešus jauns bērns. Taču, iespējams, citi restorāni vairāk koncentrējas uz viesiem, kas nāk bez bērniem, vai arī savu piedāvājumu vēl nav izstrādājuši tā, lai tas derētu arī tiem, kas vēlas ēst ārpus mājas kopā ar savu atvasi.

Līdzīpašniece Jeļena Kasina, restorāns "Aqua Luna"

Ģimenes ar bērniem pie mums ir bieži viesi, tāpēc kaut gan mums nav atsevišķa izdrukāta ēdienkarte, piedāvājums bērniem ir. Bērniem piedāvājam frī kartupeļus ar nagetēm, makaronus ar sieru, mini burgerus, karstmaizes un citus ēdienus, ko bērni iemīļojuši. Kā arī cenšamies pagatavot to, ko vecāki palūdz. It īpaši daudz ģimeņu pie mums ir branča laikā, jo tad arī bērniem ir lielāks piedāvājums. Savukārt ja pati kur eju ar saviem bērniem, vispirms izvērtēju restorānu, uz kuru plānoju doties, jo ne visos ir iespējams atrast ko tādu, kas varētu patikt bērniem. Tomēr nedomāju, ka visos restorānos obligāti būtu jābūt arī kādam ēdienam, kas patiktu bērniem. Manuprāt, tā ir katra restorāna brīva izvēle, jo ir arī vietas, uz kurām ar bērniem nemaz nevar iet. Šādos restorānos vairāk tiek domāts par tiem, kas vēlas atpūsties no bērniem vai arī pabaudīt romantiku, un es domāju, ka arī šādi restorāni ir vajadzīgi, lai vecākiem ir vieta, kur atpūsties pēc garas dienas.

Direktore Viktorija Brovuna, restorāns “Felicita

Mums nav speciālas ēdienkartes vai piedāvājuma bērniem, taču tad, kad atnāk ģimene ar bērniem, mēs draudzīgi sarunājam, kas bērnam vislabāk garšo un to ari pagatavojam. Vieni no ierastākajiem ēdieniem ir makaroni un kartupeļu biezeņi. Lai ēdienu padarītu interesantāku, krāsaināku vai bērnam saistošāku, mēdzam to arī izdekorēt. Pie mums ļoti bieži nāk ģimenes ar bērniem, ka arī ārzemju viesi, kas ceļo ar bērniem, jo esam ģimenei draudzīgs restorāns, kā arī restorānā ļoti ērti var iebraukt ar bērnu ratiņiem. Tas, vai visiem restorāniem būtu vajadzīgs kāds piedāvājums bērniem, ir atkarīgs no tā, kāda ir restorāna mērķauditorija, taču, ja ir iespēja šādu piedāvājumu izmantot, kāpēc ne? Arī mūsu restorānā es viesmīļiem saku, ka bērnu ēdiens obligāti vienmēr ir jādekorē, tā, lai bērnam ir interesanti un patīkami. Vecāki ļoti bieži ieklausās savu bērnu domās, tāpēc ir svarīgi, lai arī bērnam būtu patīkami uzturēties šajā restorānā. Kaut gan mazāks, bērns tik un tā ir restorāna klients.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09852815sec.