Ar Google Earth palīdzību atklāj kārtējo mistēriju

Google Earth satelītattēlos redzamais kārtējo reizi izbrīnījis ekspertus – šoreiz tas ir kāds dīvains būvniecības komplekss tuksneša vidū Ķīnā.

Kā ziņo Lielbritānijas Daily Mail, ceļu tīklu un savādu celtņu grupu pamanījis kāds bijušais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) analītiķis. Objekti redzami Ķīnas dienvidrietumu satelītuzņēmumos netālu no Kašgaras (attēlā).

"Man nav ne mazākās nojausmas, kas tas varētu būt," viņš sacījis. "Taču [objekts] ir plašs, tajā redzamas dīvainas, visai iespaidīgu izmēru celtnes, turklāt tas ticis uzbūvēts neticamā tempā." Salīdzinot attiecīgā reģiona pašreizējo ar 2011. gada satelītuzņēmumu, patiešām redzams, ka ainava ir pamatīgi izmainīta.

Google Earth lietotnes, šķiet, pēdējā laikā kļuvušas par "mistēriju mednieku" darbarīkiem. Piemēram, 2011. gadā mediju uzmanību izpelnījās savdabīgi veidojumi Gobi tuksnesī, kurus bija atklājis kāds entuziasts – aptuveni astoņus kilometrus gara līnija un režģī izvietots objektu tīkls.

Pietuvinot satelītkarti, tie līdzinājās aptuveni 40 metrus platiem uzbērumiem, kuri izvietoti šaha galdiņa formā. Teorijas par dīvaino objektu izcelsmi tikušas saistītas ar teju jebko – no "kodētiem citplanētiešu ziņojumiem" līdz pat struktūrām, kas paredzētas Ķīnas spiegu satelītu kalibrēšanai. 

Vēl vienu "virtuālo atklājumu" 2012. gada augustā veica pētniece Andžela Mikola, Ēģiptes satelītkartēs pamanot līdz šim vēl neapzinātus objektus, kas līdzinās piramīdām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32768202sec.