TOP5 inovācijas, kas neatgriezeniski izmainījušas ceļošanas paradumus

Visbiežāk sastopamā inovāciju definīcija ir "labāku risinājumu radīšana un izmantošana jaunu prasību apmierināšanai". Tas ir kas tāds, ko mēs Amadeus uztveram patiešām nopietni un kā pierādījums tam ir mūsu ieguldījumi investīcijās, kas sasnieguši 2.4 miljardus EUR laikā no 2004. līdz 2012. gadam.

Inovācijas ir daļa no Amadeus DNS, mūsu pastāvēšanas galvenā jēga. Un inovācijas nav tikai izcili risinājumi, mūsu izpratnē tas ir domāšanas veids. Novembra mēnesī mēs pievērsīsimies tēmai, ko tieši inovācijas nozīmē Amadeus izpratnē un kā tās ar radošu cilvēku un radošu tehnoloģiju palīdzību var izmainīt ceļojumu industrijas nākotni. Un labs sākums, mūsuprāt, būtu definēt TOP5 lietas, kas neatgriezeniski izmainījušas ceļošanas paradumus.

5. Globālās pozicionēšanas sistēma

Ir pagājuši tika 14 gadi , kopš GPS pirmo reizi parādījās mobilajos tālruņos (en.wikipedia.org/wiki/Twig_Com). Šodien GPS ir katras mobilas ierīces standartaprīkojums. Tas tika radīts 1973. gadā ASV aizsardzības departamenta vajadzībām un mūsdienās to ikdienā izmanto miljardiem ceļotāju.. Mēs izlēmām šo tehnoloģiju iekļaut savā TOP5 sarakstā, jo tā pilnīgi izmainīja veidu, kā mēs apgūstam jaunas vietas - ātri aizvietojot masīvas lielapjoma kartes ar jaudīgu un precīzu plaukstas lieluma ierīci.

4. Elektroniskās biļetes

Elektroniskās biļetes tika ieviestas 1990-to gadu sākumā. Tā kā IATA noteica elektronisko biļešu lietošanu kā obligātu aviokompānijām, kas ir IATA biedri, tās šodien ir gandrīz pilnībā aizstājušas vecmodīgās papīra biļetes. Laiks, kad klienti ar nepacietību gaidīja biļešu piegādi pa pastu vai ar kurjeru, neatgriezeniski ir palicis pagātnē. Tagad mēs tās saņemam e-pastā vai viedtelefonā, vai virtuāli varam nesaņemt vispār. E- biļetes ir šeit uz palikšanu, tām ir potenciāls iespiesties arī citos ceļojumu sektoros un tās noteikti ir pelnījušas 4. vietu mūsu TOP5.

3. Online rezervācijas

Interneta rezervēšanas aplikācijas ir izmainījušas un turpina mainīt ceļojumu pakalpojumu izplatīšanas vidi. Un nākotne izskatās iespaidīga - mēs to redzam, jo strādājam pie jaunām meklēšanas tehnoloģijām (www.amadeus.com/blog/15/11/one-small-step-for-amadeus-one-giant-leap-for-flight-search-technology/), kas uzlabos un izmainīs online rezervēšanas pieredzi. Ir daudz argumentu, lai šo inovāciju ierindotu otrajā vai pirmajā vietā, bet mēs domājam, ka vairākas jaunas inovācijas šajā jomā jau ir gandrīz klāt, lai iejūsminātu ceļotājus.

2. Ceļojumu somas uz ritentiņiem

Sākumā cilvēki ceļoja ar pār plecu pārmestu ādas vai vilnas maisu. Pēc tam par ceļotāja labāko draugu kļuva ceļojumu lāde. Ceļasomas evolūcija turpinājās, kamēr kāds ģeniāls dizaineris izlēma tai pievienot ritentiņus. Šajā mirklī biznesa ceļošana neatgriezeniski izmainījās. Inovācijas turpinājās un tagad mums ir čemodāni uz četriem ritentiņiem, kas turklāt grozās uz visām debespusēm, kā arī izvelkams rokturis. Mums ir pat līdz 60 grādiem uzsildāma soma, (www.thermalstrike.com), kas iznīcina gultas blaktis, kas varētu būt ieņēmušas galvā atceļot uz Jūsu mājām. Kurš zina, kas vēl sekos?

1. Un uzvarētājs ir.... lidmašīna!

1903. gadā brāļu Raitu (lv.wikipedia.org/wiki/Br%C4%81%C4%BCi_Raiti) pirmo lidojumu Starptautiskā Aeronautikas Federācija ( FAI - Federation Aeronautique Internationale) atzina par pirmo kontrolēto lidojumu ar lidmašīnu, kurai bija motors. Līdz tam cilvēki bija izmēģinājuši lidošanu ar planieriem un gaisa baloniem. Kopš tā laika avioindustrijā ir bijušas tik daudz inovācijas, ka tās visas šeit nav iespējams uzskaitīt. Šodien mums ir vairāk nekā 90 000 komerciālo lidojumu ikdienas un aviopārlidojumi šodien ir drošākais pārvietošanas veids (lv.wikipedia.org/wiki/Br%C4%81%C4%BCi_Raiti) kopš lielo ātrumu gadsimta sākuma. Tādēļ arī lidmašīna ir pelnījusi pirmo vietu mūsu jaunizgudrojumu topā.

Ikvienam no mums šis inovāciju TOP5 var būt savādāks. Viens no mūsu korporatīvā bloga lasītājiem atzīmēja, ka viņaprāt, runājot par ceļojumu industrijas inovācijām, noteikti jāpiemin E. Statlers (en.wikipedia.org/wiki/Ellsworth_Milton_Statler) - modernās viesnīcu industrijas tēvs, kurš izgudrojis vairākas lietas, bez kurām mēs nevaram iedomāties mūsdienu viesnīcas:  piemēram, 1908. gadā viņš atvēra pirmo viesnīcu Ņujorkā, kuras visas 300 istabas bija aprīkotas ar privātām vannas istabām. Gaismas slēdzis līdzās durvīm, skapja apgaismojums, skapīši un naktslampiņas pie gultas arī ir viņa izgudrojums. Bet viņa svarīgākais izgudrojums ir leģendārā frāze: "Klientam vienmēr taisnība".

Un kāds ir Jūsu ceļojumu inovāciju TOP5 ?

Nākamajā reizē par Amadeus inovāciju vēsturi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18371487sec.