Sociālo tīklu lietotāju skaits visā pasaulē arvien pieaug

Ik dienas ir vērojams, ka sociālo tīklu popularitātes un lietotāju skaits arvien pieaug. Par to, kādas ir šībrīža globālās tendences un kādu nākotni sociālo tīklu izplatībai prognozē sociālo mediju eksperti, lasiet raksta turpinājumā.

Atsaucoties uz elektroniskā mārketinga izpētes portāla Emarketer.com novembrī publicētajiem jaunākajiem datiem par sociālo mediju globālajām tendencēm, tiek prognozēts, ka līdz gada beigām globālā līmenī tiks sasniegts jau 1.61 miljardu liels sociālo tīklu lietotāju skaits. Kā liecina pētījumi,  sociālo tīklu lietotāju skaita pieauguma ātrums nedaudz samazinās. Tomēr ir skaidri redzams, ka sociālo tīklu lietotāju globālais pieaugums nākotnē negrasās apstāties. Gluži otrādi – turpmākajos gados sociālo tīklu lietotāju skaits joprojām pieaugs, piecu gadu laikā attīstīto valstu interneta lietotāju vidū palielinoties par vismaz desmit procentiem, kā paredz Emarketer.com. Tiek arī prognozēts, ka 2017. gadā sociālo tīklu lietotāju skaits pasaulē sasniegs jau 2.33 miljardus lietotāju.

Jaunākie dati liecina, ka straujākais sociālo tīklu pieaugums ir vērojams mazāk attīstītās valstīs. Tā, piemēram, Indijā pēdējā gada laikā sociālo tīklu lietotāju skaits ir audzis par 37.4 procentiem, Indonēzijā par 28.7 procentiem, bet Meksikā – par 21.1 procentu.

Lielvalstu cīņa par Facebook.com līderpozīcijām turpinās

Visās no trim iepriekšminētajām valstīm vērojams arī sociālā tīkla Facebook.com lietotāju skaita pieaugums, kam tiek prognozēts jau 1.026 miljardu liels lietotāju pulks līdz 2013. gada beigām. Tikmēr Amerikas Savienotās Valstis (ASV) joprojām saglabā līderpozīcijas Facebook.com lietotāju skaita ziņā, sasniedzot 146.8 miljonu reģistrēto lietotāju. Indija šajā rādītājā pašlaik ierindojas otrajā vietā aiz ASV. Neskatoties uz to, tiek prognozēts, ka straujā interneta lietotāju skaita palielināšanās Indijā drīzumā varētu atņemt ASV stabilās Facebook.com līderpozīcijas. Ir sagaidāms, ka tas varētu notikt jau 2016. gadā.

Apskatot sociālo tīklu lietotāju aktivitāti Eiropā, jau tagad ir vērojamas izmaiņas sociālo tīklu līderu tabulā. Jaunākie dati liecina, ka Vācija ir atņēmusi līderpozīcijas Lielbritānijai, sasniedzot 33.1 miljonu lietotāju skaitu. Pirmajā pieciniekā aiz Vācijas un Lielbritānijas sociālo tīklu lietotāju skaita ziņā trešajā vietā ierindojas Francija. Itālija un Spānija secīgi ieņem ceturto un piekto vietu šajā topā.



Lai sniegtu praktisku informāciju un informētu par labākajām sociālo tīklu izmantošanas stratēģijām tūrisma biznesā, BalticTravelnews.com rīko 12.12.2013 (ceturtdien) apmācības semināru par tēmu ''SOCIĀLO TĪKLU PIELIETOJUMS TŪRISMA BIZNESĀ'' ceļojumu aģentūru, viesnīcu, restorānu, autonomu, spa salonu un tūrisma informācijas centru vadītājiem, kā arī studentiem.

Visu informāciju par semināru un pieteikšanos atradīsiet ŠIET

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38863277sec.