Bezmaksas WiFi: interneta lietotājiem draudzīgākās pasaules pilsētas

Piekļuve vispasaules tīmeklim mūsdienās ir obligāta nepieciešamība teju ikkatram ceļotājam. Ideāli, ja internetu ceļojuma laikā iespējams pārlūkot bez maksas. Tomēr daudzviet pasaulē tas var izrādīties visai sarežģīts uzdevums – reizēm vienīgā alternatīva ir maksas WiFi piekļuves punkta izmantošana viesnīcā.

The Telegraph atklāj 10 aktīviem interneta lietotājiem draudzīgākās pasaules pilsētas, kurās bezmaksas WiFi piekļuves punkti atrodami burtiski ik uz stūra.

Taibei, Taivāna

Jau aptuveni nedēļu ceļotājiem, kuri dodas uz Taivānu, tiek piedāvāts reģistrēties programmai, kuras ietvaros iespējams 30 dienas bez maksas piekļūt vismaz 5 000 valdības finansētu WiFi punktu visā valstī. Galvaspilsētā Taibei šobrīd atrodami vairāki simti šo piekļuves punktu, un tie visi atzīmēti ērti pārskatāmā kartē.

Florence, Itālija

Florences "multimuzeju karte" "Firenze Card" maksā 72 eiro, taču pilsētas apmeklētājiem tas varētu būt visai vērtīgs ieguldījums. Proti, izmantojot šo karti, iespējams iekļūt lielākajā daļā pazīstamāko muzeju, pārvietoties sabiedriskajā transportā un 72 stundas bez maksas lietot internetu kādā no WiFi piekļuves punktiem. Tie pieejami daudzviet pilsētā, tostarp tūristu iecienītos parkos un laukumos. 

Telaviva, Izraēla

2013. gadā Telavivā tika ieviests bezmaksas WiFi punktu tīkls, kuru var izmantot gan vietējie iedzīvotāji, gan pilsētas viesi. Tās centrā izvietoti 80 piekļuves punkti – ja vēlaties izmantot internetu, atliek vien uzmeklēt tīklu ar nosaukumu "free_tlv".

Helsinki, Somija

Pateicoties bezmaksas WiFi piekļuves punktiem sabiedriskajās ēkās, pilsētas laukumos, kā arī atsevišķos tramvajos un autobusos, interneta izmantošana Somijas galvaspilsētā ir īpaši ērta. Helsinku WiFi piekļuves punktu karte apskatāma šeit.

Honkonga

Tas gan nav itin pārsteidzoši, tomēr vienā no pasaules futūristiskākajām pilsētām tūristiem nebūt nav jāsatraucas par piekļuvi globālajam tīmeklim. Vairāki servisi Honkongā nodrošina bezmaksas WiFi piekļuves punktus, kas atrodami parkos, bibliotēkās, sabiedriskajās celtnēs, prāmju terminālos un citur. Izplatītākie no tiem ir "GovWiFi" un "MTR WiFi", taču par 69 Honkongas dolāriem jeb nepilniem septiņiem eiro tūristi savā īpašumā var iegūt oficiālo "tūristu SIM karti" (Tourist SIM) un ar tās palīdzību piekļūt vēl 12 000 pakalpojuma sniedzēja "PCCW" nodrošinātajiem WiFi punktiem.

Makao

Neatpaliekot no kaimiņiem, Makao serviss "WiFiGo" tūristiem piedāvā bezmaksas piekļuvi internetam katru dienu no pulksten astoņiem rītā līdz vieniem naktī. Tīklā ietilpst 150 piekļuves punktu, kas nozīmē, ka internetu iespējams lietot gan ostās, gan tūrisma informācijas birojos un cituviet.

Parīze, Francija

Tā dēvētajā Gaismas pilsētā tūristi var izmantot vairāk kā 200 publisko WiFi piekļuves punktu – līdz divām stundām vienā reizē un neierobežotu skaitu reižu. Uzmeklējot tīklu ar nosaukumu "Paris Wi-Fi", sērfošana internetā iespējama pat slavenās Parīzes Dievmātes katedrāles tiešā tuvumā. Pilsētas WiFi punktu karte skatāma šeit.

Ņujorka, ASV

Tūristiem ASV Austrumkrasta tehnoloģiju lielpilsētā nebūt nav nepieciešams meklēt viesnīcu, lai piekļūtu internetam. Lielā daļā gadījumu bezmaksas internetā iespējams sērfot pat šķietami pieticīgās kafejnīciņās. Tāpat publiskie WiFi piekļuves punkti atrodami 16 parkos un, protams, tādos tūristu spietos kā Taimskvērā un prāmju terminālos. Ņujorkas tūrisma birojs publicējis vairākas bezmaksas Wi-Fi punktu kartes, turklāt, kā liecina jaunākā informācija, tie atrodami 36 metro stacijās, bet jau drīzumā – vēl 40.

Pērta, Austrālija

Pērta ir pilsēta ar vislielāko publisko WiFi piekļuves punktu skaitu Austrālijā, kas koncentrēti ap pilsētas galveno tirdzniecības un biznesa rajonu. Projekts "Perth Wi-Fi" dienasgaismu piedzīvoja 2013. gadā, taču jau drīzumā plānots bezmaksas interneta zonu paplašināt priekšpilsētu virzienā. Pērtas viesi internetu var izmantot vienu stundu jeb 50 megabaitus datu, pirms savienojumu nākas izveidot no jauna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2578311sec.