Ārlietu ministrija aicina izmantot konsulāro reģistru portālā latvija.lv

Sākot ar 2015. gada 16. jūliju, Ārlietu ministrijas uzturētā valsts informācijas sistēma "Konsulārais reģistrs" tiek pārveidota par portālā www.latvija.lv pieejamu e-pakalpojumu.

Šis e-pakalpojums piedāvā tiešsaistē jebkurā diennakts laikā un bez maksas reģistrēt informāciju par plānoto ceļojumu, līdzbraucējiem un kontaktpersonām, ar kuriem Ārlietu ministrija varēs sazināties nepieciešamības gadījumā, ja ceļojuma laikā ārvalstī radusies ārkārtas situācija, tai skaitā nelaimes gadījums, dabas stihija, masu nemieri vai kara darbība.

Konsulārajā reģistrā iekļautā informācija ārkārtas situācijās ārvalstīs būtiski paātrina ceļotāju apzināšanu un nepieciešamās konsulārās palīdzības nodrošināšanu jebkurā pasaules valstī, tādēļ aicinām ceļotājus brīvprātīgi sniegt informāciju un savlaicīgi nodrošināties pret iespējamām problēmsituācijām.

Vienlaikus reģistrēšanās konsulārajā reģistrā nodrošinās arī ceļojuma brīdinājuma saņemšanu ceļotāja e-pastā par valsti vai reģionu, uz kuru plānots doties.

E-pakalpojuma izpildei pagaidām lūdzam neizmantot Internet Explorer 11 versiju, jo tas var radīt problēmas, aizpildot pieteikumu.

Tiešā saite uz e-pakalpojumu: www.latvija.lv/Epakalpojumi/EP139/Apraksts

Instrukcija e-pakalpojuma lietošanai: www.latvija.lv/Epakalpojumi/EP139/Instrukcija

Normatīvā bāze jaunam konsulārajam reģistram radīta līdz ar Ministru kabineta "Noteikumu par kārtību, kādā konsulārajā reģistrā iekļauj un izmanto informāciju par plānotu īslaicīgu uzturēšanos ārvalstīs" spēkā stāšanos šī gada 12. maijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57154393sec.