Viedtelefons kā atslēga un citas inovācijas viesnīcās

Neskatoties uz to, ka jau tagad jūsu viedtālrunis var kalpot par iekāpšanas karti, ceļvedi un ierīci, kas seko lidojuma maršrutam, turpmāk tas pildīs arī viesnīcas istabiņas atslēgas funkciju, aizstājot bieži vien neparocīgās ieejas kartes.

Viesmīlības industrijas izstādē un konferencē (HITEC), kura norisinājās no 2012. gada 25. līdz 28. jūnijam Baltimorā (ASV), tūrisma nozares un viesnīcu pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar nākotnes koncepciju ekspozīciju "Guestroom 20X".

Lielākā uzmanība tika veltīta inovatīvai "mobilās atslēgas" tehnoloģijai. Tā darbojas, izmantojot tuvā lauka komunikācijas sistēmu (NFC), kas ļauj divām tuvu novietotām ierīcēm mijiedarboties. Veicot tiešsaistes reģistrāciju viesnīcā, uz jūsu viedtālruni tiek nosūtīts unikāls kods. Lai iekļūtu numuriņā, pēcāk nepieciešams tikai pietuvināt mobilo ierīci īpašam pieejas kodu lasītājam, kas novietots pie durvīm.

"Pagaidām tikai daļa viedtālruņu ir aprīkoti ar NFC tehnoloģiju, taču ļoti drīz šādu ierīču skaits ievērojami palielināsies," atzīst tūrisma industrijas analītiķis un kompānijas "Atmosphere Research Group" līdzdibinātājs Henrijs Hartevelds. "Tūristi arvien biežāk vēlas izmantot viedtālruņus un planšetdatorus to uzdevumu veikšanai, ar kuriem viņi sastopas ceļojumu laikā," viņš stāsta.

Šī gan nav vienīgā tehnoloģiskā inovācija, ko jau tuvākajā nākotnē plānots ieviest viesnīcās. "Moving Murals" jeb "kustīgās sienas" – lielizmēra ekrāni ar mainīgiem attēliem – sola viesnīcas pārvērst par futūristiskām mākslas galerijām.

Ekspozīcijā "Guestroom 20X" tika piedāvāti arī telpu apgaismes objekti ar iebūvētām USB pieslēgvietām, kā arī mobilo ierīču bezvadu uzlādes risinājumi. "Tas ir ļoti būtiski, jo man līdzi mēdz būt klēpjdators, iPhone, iPad, BlackBerry un citas iekārtas, kurām pastāvīgi nepieciešama uzlāde," atzīst Jans Freitāgs, kompānijas "STR Global", kura rūpējas par datu apmaiņu viesnīcu nozarē, vecākais viceprezidents.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.411479sec.