Aplikācija, kas palīdz pārvarēt bailes no lidošanas

Kāda Nīderlandes kompānija viedtelefonu īpašniekiem piedāvā lejupielādēt īpašu aplikāciju, kas sola atvieglot sajūtas lidojuma laikā tiem ceļotājiem, kas nelabprāt izmanto gaisa transportu, jo baidās no lidošanas.

Aplikācija Flight App paredzēta iPhone, iPad, kā arī Android iekārtu lietotājiem. Tā informē lietotāju par lidaparātu aerodinamiku, drošību, izskaidro, kādēļ rodas turbulence, stāsta par skaņām un izjūtām pacelšanās, lidojuma un nosēšanās laikā.

Flight App lietotājam piedāvā arī praktiskus uzdevumus, ar kuru palīdzību iespējams novērst nervozitāti un stresu lidojuma laikā. Gadījumam, kad pasažieris jūtas pavisam izmisis, noder "panikas poga" – tā nodrošina audio un tekstveida pamācību, kā acumirklī samazināt stresu.

Inovatīvo aplikāciju var izmantot lidojuma laikā, kad viedtelefons iestatīts "lidmašīnas režīmā" – lai to lietotu, pēc lejupielādes vairs nav nepieciešams interneta savienojums. Aplikācija jau tiek izmantota Eiropā, tā ir pieejama angļu valodā.

Kompānijas, kas izstrādājusi Flight App aplikāciju – VALK Foundation – direktors, doktors Lūkass van Gervens apgalvo, ka aptuveni 30 procenti cilvēku Rietumu pasaulē izjūt bailes komerciālo lidojumu laikā. "Bailēm no lidošanas var būt dažādi cēloņi – piedzīvotas nepatīkamas izjūtas turbulences laikā, reiboņi, klaustrofobija, arī vēlme vienmēr kontrolēt situāciju," viņš stāsta. "Katram šīs bailes izpaužas savā veidā. Mēs esam guvuši milzīgu pieredzi šajā jomā, jo jau divas desmitgades mūsu kompānijas ietvaros darbojas terapija pret bailēm no lidošanas. Visas gūtās zināšanas tagad tikušas apvienotas vienā aplikācijā."

Plašāk par jauno aplikāciju var uzzināt interneta vietnē www.valk.org


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59501004sec.