Pētījums: kādas mobilās ierīces visbiežāk izmanto biznesa tūristi?

Ir pašsaprotami, ka 21. gadsimta darījumu cilvēkam ceļā līdzi nepieciešams kāds "asistents" no moderno tehnoloģiju vides. Taču kādā nesen veiktā starptautiskā aptaujā noskaidrots, ka vidēji biznesa tūristi ceļojumā līdzi ņem nevis vienu, bet vismaz trīs mobilās iekārtas.

Lai noskaidrotu, kādas ierīces biznesa ceļotāji iecienījuši visvairāk, Starwood Hotels aptaujāja vismaz 6 000 cilvēku visā pasaulē.

Neapšaubāmi, ka šie ļaudis pieder tam tūristu tipam, kam ik uz soļa nepieciešams sazināties. Par to liecina vien fakts, ka 55 procenti respondentu garākos pārbraucienos līdzi ņem vismaz trīs vai pat četras mobilās ierīces. Brazīļu ceļotāju somas, kā izrādās, ir vissmagākās – viņi līdzi ņem vismaz 5 ierīces, turpretī 33 procenti vāciešu atzinuši, ka viņiem pietiek ar vienu vai divām elektroniskajām iekārtām.

Tas, protams, nav pārsteidzoši, taču visbiežāk ceļā līdzi tiek ņemts viedtelefoni (74 procenti gadījumu). Daudz neatpaliek arī planšetdatori (65 procenti), mūzikas atskaņotāji (43 procenti) un portatīvie datori (32 procenti). Ķīniešu respondenti bija vienīgā grupa, kas atzina, ka biežāk nekā klēpjdatorus ceļā līdzi ņem digitālās fotokameras (30 procenti).

Biznesa tūristi, šķiet, ir kā "pielipuši" viedtelefoniem. Piemēram, pēc piezemēšanās galamērķa lidostā, lielākā daļa (54 procenti) ieslēdz savu tālruni jau tajā mirklī, kad lidmašīna vēl nav apstājusies, taču 12 procenti atzīst, ka lidojuma laikā savus telefonus neizslēdz vispār.

Arī pēc pamošanās viesnīcas numuriņā pirmais, ko dara lielākā daļa biznesa ceļotāju, ir jaunumu apskatīšana viedtelefonā (36 procenti). Interesanti, taču mazgāšanās dušā ir tikai trešajā vietā (18 procenti respondentu).

Tomēr planšetdatori ir tās iekārtas, kam izdevies pietuvināties viedtālruņu popularitātei. 68 procenti aptaujāto atzīst, ka tos lieto biežāk nekā portatīvos datorus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12356901sec.