EASA dod atļauju mobilās ierīces lietot visu lidojuma laiku

Eiropas Aviācijas drošības aģentūra (EASA) piektdien, 26. septembrī nāca klajā ar atzinumu, ka personīgās elektroniskās ierīces, tostarp mobilie tālruņi, lidojuma drošību nekādā mērā neapdraud. Tas nozīmē, ka pasažieriem turpmāk būs ļauts lietot savas mobilās ierīces arī pacelšanās un nosēšanās laikā, ja vien to savos noteikumos būs paredzējusi attiecīgā lidsabiedrība.

Līdzšinējie noteikumi paredzēja, ka pasažieriem pacelšanās un nosēšanās laikā savas mobilās ierīces jāiestata "lidmašīnas režīmā". Tomēr nu EASA aicina aviokompānijas veikt izmaiņas to iekšējos noteikumos un atļaut mobilo ierīču izmantošanu visu lidojuma laiku.

Tas nozīmē, ka turpmāk katrai lidsabiedrībai nāksies individuāli izlemt, vai pasažieriem ļaut izmantot mobilos tālruņus, kā arī veikt izvērtējumu, lai pārliecinātos, ka to signāli neietekmē gaisa kuģu sistēmu darbību. Pēcāk aviokompānijām lidmašīnās būs jāuzstāda papildu aprīkojums, lai nodrošinātu mobilo sakaru pārklājumu.

Lai gan lidsabiedrībām jau vairākus gadus atļauts pasažieriem sniegt iespēju izmantot mobilās ierīces gaisa kuģu kreisēšanas laikā, līdz šim bija liegts tās lietot pacelšanās un nosēšanās laikā.

"Lidojuma sākums un beigas ir kritiskākie posmi. Bija nepieciešams pārliecināties, ka drošība netiek apdraudēta ne mirkli," norādījis EASA preses pārstāvis Iliass Maragakis un piebildis, ka nu gūti pārliecinoši pierādījumi – mobilo ierīču izmantošana ir droša visos lidojuma posmos. Tiesa, pirmās aviokompānijas nepieciešamos drošības izvērtējumus varētu veikt ne ātrāk kā divu mēnešu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58953881sec.