Kā izvēlēties labāko Ziemassvētku eglīti

Katru gadu viens un tas pats jautājums – kā nopirkt vislabāko Ziemassvētku eglīti? Ja vēl neesi paguvis, iegādāties egli, tad pirms izvēles izdarīšanas, izlasi, kam pievērst uzmanību, pērkot egli.

Kur pirkt eglīti, ja paši aizbraukt uz mežu tai pakaļ nevaram

Vislabāk – tirgos vai speciālās tirdzniecības vietās, kur eglītes biežāk ir svaigas, nevis lielveikalu tirgotavās, kur nereti nonāk jau novembrī cirsti kociņi.

Kā atpazīt, vai eglīte ir svaigi cirsta

Nesen cirstiem kociņiem ir izteikta, sulīga krāsa, Nordmana egles būs tipiskā tumši zaļā krāsā. Skujas turas stingri, un to krāsa ir vienmērīga, skuju gali nedrīkst būt dzeltenīgi vai brūni.

Kā saglabāt eglīti līdz uzstādīšanai

Tīklā iesaiņotās eglītes neizsaiņo, novieto stāvus no vēja un saules aizsargātā vietā. Nav ieteicams egli likt uz betona pamata – tur tā ātrāk kaltīs. Ja eglīte pāris dienas jāuzglabā ārā, tai pietiks ar gaisa mitrumu, papildus ūdens nav vajadzīgs.

Cik ilgi eglīte saglabāsies svaiga

Nordmana egles un sudrabegles istabā var nostāvēt līdz divām nedēļām. Jo nesenāk kociņš nocirsts, jo ilgāk tas saglabās svaigumu. Parastajām eglēm skujas sāk birt jau apmēram pēc nedēļas, sudrabegles skujas gandrīz nemaz nemet, tās istabā kļūst pelēkas.

Tradicionāli eglīte mājās tiek uzstādīta un kopā ar bērniem izgreznota Ziemassvētku vakarā vai iepriekšējā dienā. Kociņš jāievieto stabilā turētājā, kurā jāielej ūdens, lai tas tik ātri nezaudētu labo izskatu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27602315sec.