Kur Cēsīs var iegādāties Ziemassvētku dāvanas

Dāvana kā neatņemama svētku daļa spēj iepriecināt kā saņēmēju, tā arī tās dāvinātāju. Cēsīs Ziemassvētku noskaņa jūtama gan parkos un laukumos, gan veikalu skatlogos. Cēsu Tūrisma informācijas centrs Ziemassvētku dāvanu meklējumos iesaka doties uz dažādiem veikaliņiem, ceļojumu un kultūras organizācijām, kā arī pasākumiem.

Ziemassvētku pop-up tirdziņš un radošas darbnīcās Rīgas ielā adventa nedēļas nogalēs 20., 21.decembrī. Te atradīsi Cēsu un apkārtnes amatnieku un mājražotāju darinājumus, kā arī radošajās darbnīcās varēsi pagatavot dāvanu sev vai citiem.

Svētku ietvaros Cēsu Tūrisma informācijas centrā tiek piedāvāta akcija Cēsu drauga kartei. Iegādājoties vai atjaunojot Drauga karti līdz 2015.gada 15.janvārim, tā būs derīga 2 gadus. TIC piedāvā arī saistošu literatūru par Cēsu vēsturi, kā arī suvenīru līniju ''Sapnis par Latviju'', kas radīta iedvesmojoties no Cēsu Jaunās pils interjera.

Veikaliņš ''Pils suvenīri'' (Pils laukums 9). Plašs dāvanu klāsts no veselīgiem gardumiem līdz pat ar rokām darinātām vilnas zeķēm, rotaļlietām un citām latviskām dāvanām gan lieliem, gan maziem. Šeit iespējams iegādāties Cēsu vīnu, Cēsu karogu, Cēsīs ražotas sveces, kā arī sagatavot īpašo ''Šoko kartīti''.

Dizaina darbnīca – veikaliņš ''PIINE'' (Lenču iela 7). Iespēja pašam piedalīties dāvanu un suvenīru izgatavošanā, rokas sietspiedes tehnikā apdrukājot visu, ko vien šādā veidā iespējams apdrukāt, piemēram, kreklus, sedziņas u.c. Darbnīcā var iegādātiem te radītās oriģināldizaina lietas un Vidzemes reģiona mākslinieku, amatnieku darbus, piemēram, Piebalgas porcelānu.

Mākslas telpa ''MALA'' (Lielā Skolas iela 4). Latvijas dizaina preču veikaliņš Ziemassvētkos jo īpaši bagāts dažādiem darinājumiem sākot ar rotaļlietām līdz dažadiem apģērbiem un mākslas priekšmetiem. Šeit pieejama ar roku zīmētās grafikas ''Zvēru dārza'' kolekcija: krekli, spilvendrānas, galda sedziņas, trauki.

Kafetērija - konditorejas veikals ''Vinetas un Allas kārumlāde'' (Rīgas iela 12). Īpašas Ziemassvētku marcipāna un šokolādes figūriņas un našķus rūķu, piparkūru veidolā, kā arī saldo un sāļo dāvanu komplektus te darina pašas konditorejas meistares Vineta Žamoidika un Alla Oldermane. Lieliska dāvana būs arī kārumlādes Cēsu cepumu kārba ar nostāstiem par pilsētu.

Seno rotu kalve (Pils laukums 9). Daiļamata meistara, rotkaļa Daumanta Kalniņa sieviešu un vīriešu rotas veidotas sekojot senām latviešu kultūras tradīcijām. Gredzeni, rokassprādzes, kuloniņi u.c. lieliskas rotas piestāv mūsdienu cilvēkam, kā arī nes tūkstoš gadu senā mantojuma spozmi. Pirms došanās uz kalvi vēlams sazināties pa tālr. 29158436.

Vidzemes koncertzāle ''Cēsis'' (Raunas iela 12). Kultūras baudītājus iepriecinās biļetes un dāvanu kartes uz dažādiem koncertiem un priekšnesumiem, kā arī koncertzāles kase piedalās Cēsu Ziemassvētku pop-up tirdziņā. Koncertzāles pasākumu programma zināma jau līdz 2015. gada pavasarim.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4799571sec.