Autors: Laura Grīnvalde
Avots: Baltictravelnews.com
Ar siltiem un gardiem sveicieniem, Kolonna Hotel Group restorāna AMBIENTE šefpavārs Māris Pastars piedāvā karstā smiltsērkšķu dzēriena un piparkūku mīklas recepti.
Sastāvdaļas:
Reklāma
25 ml smiltsērkšķu sula
150 ml svaiga apelsīnu sula
2 tējkarotes medus
½ tējkarotes apelsīnu cukādes
½ tējkarotes citronu cukādes
1 kanēļa standziņa
Pagatavošana:
Izspiež svaigu apelsīnu sulu, tad pievieno smiltsērkšķu sulu, kanēļa standziņu un nedaudz pierīvē apelsīna miziņu.
Uzkarsē (ideālā temperatūrā 70-75 grādi) bagātina dzērienu ar cukādēm un pašās beigās pievieno medu. Dekorēšanai dzērienam var pievienot brūklenes vai sagrieztas dzērvenes, kā arī apelsīna šķēlītes.
Ar gardo Ziemassvētku dzērienu vien nepietiks. Lai būtu ar ko pacienāt draugus omulīgajā vakarā, izmēģiniet pagatavot vienu no garšīgākajām piparkūku mīklām. Novēlam, lai piparkūkas sanāk vēl gardākas, nekā bijāt domājuši!
Sastāvdaļas:
500 g milti
165 g sviests
180 g cukurs
65 g kakao
3.5 g cepamais pulveris
Sastāvdaļas sīrupam:
165 g cukurs
50 g ūdens
1.5 g krustnagliņas
1.5 g melnie graudu pipari
1.5 g kaltēts ingvers
1.5 g kanēlis
1.5 g koriandra sēklas
Pagatavošana:
Katliņā ar augstām malām* gatavo sīrupu. Cukuru kausē līdz tas kļūst tumši brūns, tad lēnām tievā strūklā pievieno karstu ūdeni. Visas sausās garšvielas samaļ kafijas dzirnaviņās un pievieno sīrupam. Masai ļauj nedaudz atdzist.
Vēl siltam sīrupam pievieno cukuru, sviestu un kakao. Visu samaisa, iesijā miltus ar cepamo pulveri un visu kārtīgi samīca. Mīklu liek atpūsties ledusskapī līdz nākamajai dienai.
*Katlam priekš sīrupa pagatavošanas jābūt ar augstām malām, jo kausēta cukura temperatūra ir daudz augstāka par karsta ūdens temperatūru. Lejot karsto ūdeni katlā, cukurs var stipri sprakšķēt. Esiet piesardzīgi, ja tuvumā ir bērni!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.