Iepazīsti piecus apskates vērtus objektus Riodežaneiro

Riodežaneiro ir otrā lielākā pilsēta Brazīlijā, tādēļ nav pārsteidzoši, ka tā kļuvusi par vienu no iecienītākajiem brīvdienu galamērķiem Dienvidamerikā. Šeit cilvēka radīti brīnumi apvienojas ar dramatisko, taču gleznaino ainavu, veidojot eksotisku spēļu valstību, kas, šķiet, spēj apburt ikvienu ceļotāju. Riodežaneiro, Brazīlijā, jau pavisam drīz - no 5. līdz 21. augustam - notiks Vasaras olimpiskās spēles jeb XXXI Olimpiādes spēles, kas būs jau trīsdesmit pirmās Vasaras olimpiskās spēles.

Ieskaties, kas ir pieci apskates vērti notikumi, objekti un simboli, kas vēl jāizbauda šajā pilsētā.

Rio karnevāls

Ik gadu februārī un martā vairāk nekā divi miljoni cilvēku pulcējas, lai piedalītos grandiozajā un pasaulslavenajā Riodežaneiro karnevālā. Šī festivāla tradīciju pirmsākumi saistāmi ar aptuveni 200 gadu senu pagātni. Iespaidīgās parādes dalībnieki pulcējas par Sambodromu (Sambodromo) dēvētajā arēnā un pie "Copacabana Palace", lai vērotu dejotāju un muzikantu komandas, kuras viena otru cenšas pārspēt tērpu un deju krāšņumā.

Pludmales

Riodežaneiro apmeklējums nav iedomājams bez paviesošanās kādā no tās pludmalēm. Kamēr Ipanemas un Kopakabanas liedagi ir populārākie gan pilsētnieku, gan viesu vidū, daudzi ceļotāji iesaka izvēlēties Leblonas pludmali, kura nav tik pārpildīta. Lai kāda arī nebūtu jūsu izvēle, no teju ikviena punkta sauļojoties fonā varēsiet vērot pārsteidzošos karsta alu veidojumus.

Cukurgalvas kalns

Gvanabāras līča krastā slejas Cukurgalvas kalns – vēl viens starptautiskā mērogā labi pazīstams orientieris Riodežaneiro ainavā. Aptuveni 420 metru augsto granīta un kvarca klinti ar nedaudz zemāko Urkas kalnu savieno trošu vagoniņu līnija. Lai nokļūtu Cukurgalvas kalnā, tūristi turp var doties kādā no 65 pasažieru ietilpīgajām stikla gondolām vai arī, liekot lietā savas alpīnisma prasmes, pa speciālu kalnākāpšanas maršrutu.

Čurasko (churrasco)

Brazīlijā ļaudis bieži mīl baudīt mielastu "churrascaria" restorānos – šeit, velkot paralēles ar citur pasaulē ierastiem grilēšanas paņēmieniem, uz iesmiem tiek gatavota garda cūkgaļa, liellopu gaļa, vistas spārniņi un citi gaļas produkti. Atrodoties Riodežaneiro, noteikti nedrīkst piemirst nogaršot "churrasco" – sātīgai un neaizmirstamai maltītei varat iegriezties kādā no "Porcao Rio" ēstuvēm.

Lažē parks (Parque Lage)

Šis pievilcīgais parks atrodas netālu no Korkovado kalna, uz kura slejas slavenā Kristus Pestītāja statuja. Publiska atpūtas vieta šeit tika izveidota 1960. gados, pārveidojot uzņēmējam Enrikem Lažē piederošo grezno privātīpašumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47322202sec.