Britu entuziasti vēlas ieviest jaunu sporta veidu Olimpiskajās spēlēs

Olimpiskās spēles, to pastāvēšanas laikā, ir mainījušās līdz nepazīšanai. Galvenais iemesls protams ir sportistu profesionalitātes pieaugums, bet šo gadu laikā klāt ir nākuši un turpina nākt dažādi jauni vai ne tik jauni sporta veidi vai to disciplīnas.

Britu entuziasti nākuši klajā ar vēlmi Olimpiskajās spēlēs iekļaut arī vienu no senākajiem sporta veidiem – bruņinieku cīņas zirga mugurā, kur divi bruņās tērpti jātnieki, dodas pretim viens otram ar 3,7 metrus garu kātu, cenšoties ar to notriekt no segliem otru.

Šī sporta veida profesionālis Dominic Sewell atzīst, ka šo sporta veidu varētu dēvēt par rietumu cīņas mākslu, kā arī tas iegūst plašu popularitāti dažādos viduslaikiem veltītos pasākumos, tāpēc ir pelnījis kļūt par svarīgu Olimpisko spēļu sastāvdaļu. Sporta veids nav tikai lokāls, tas kļūst ar vien izplatītāks visā pasaulē, cīņas mākslas pārzinātājus var sastapt kā Krievijā, tā Austrālijā vai Amerika.

Šobrīd Olimpisko spēļu organizatoru atzinību entuziasti cenšas iegūt ar internetā izveidotu petīciju, kur aicina cilvēkus iepazīties ar šo sporta veidu un atbalstīt tā attīstību. Viduslaikos bruņinieki šādās cīņās izrādīja savu spēku un spēju valdīt pār zirgu, pirmā šāda veida cīņa notikusi tālajā 1066.gadā, kad cīņās bija iespēja gūt smagas traumas, bet šobrīd sporta veids ir pielāgots tam, lai traumas netiktu gūtas tik smagā līmenī.

Rio spēlēs šogad neredzēsim jaunus sporta veidus, toties uz 2020.gada Olimpiskajām spēlēm  jau pretendē tādi sporta veidi kā karatē, skeitborda un sērfošanas sacensības, kā arī citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.06820107sec.