Amsterdamā atvērta plaša pazemes stāvvieta velosipēdiem

Vairākas Eiropas pilsētas ir īpaši draudzīgas velosipēdistiem – veloceliņi, stāvvietas un īpašs to statuss satiksmē. Viena no šādām pilsētām ir Amsterdama, kur velosipēdisti zib uz katra stūra.

Nīderlandes galvaspilsēta ir pasaulē plaši pazīstama kā velosipēdistu meka, kas nepārtraukti domā par to, kā uzlabot velosipēdistu infrastruktūru. Tiek lēsts, ka pilsētā ir vairāk velosipēdu kā cilvēku, bet tas noved pie savām problēmām. Nupat atvērts jaunākais pārsteigums – ļoti plaša pazemes stāvvieta, kas domāta tikai velosipēdistiem, tādējādi dodot iespēju vietējiem iedzīvotājiem vai tūristiem, kas savās turpmākajās gaitās vēlas doties ar citu transporta līdzekli.

Stāvvieta, kas atrodas zem Gustava Mālera skvēra, piedāvā vietu 3000 velosipēdiem, turklāt mūsdienīgā un acīm tīkamā vieta izbūvēta vien nepilna gada laikā. Lai stāvvieta neizskatītos tik drūmi kā citas, tā papildināta ar dažādu komponistu attēliem. Varas iestādes kopumā plānot izbūvēt vietu, kas varētu uzņemt 15 tūkstošus velosipēdu, turklāt tās visas tiktu izbūvētas ap Amsterdamas noslogotāko transporta mezglu pilsētas centrā.

Pilsētas centrā, kur ir aptuveni 881 tūkstotis velosipēdu, būtu vērts ievērot arī kādus noderīgus padomus, piemēram, izvairīties no saspringtākajām stundām no rīta un vakarā, kad ielas pārņem simtiem velosipēdu, kas dodas uz vai no darba. Amsterdamā arī ir ieteicams izvairīties no tramvaja sliedēm vai to šķērsošanas, jo sliedes ir tā vieta, kur viegli var ieķerties riteņa riepas. Protams, ir vērts parūpēties arī par drošību – uz daudzo velosipēdu fona ir grūti pamanīt zādzības, bet tomēr tā vēl aizvien ir ļoti liela problēma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44684505sec.