Bulgārijā atklās vampīrisku apskates objektu

Iespējams, pavisam drīz Bulgārija radīs konkurenci savai kaimiņvalstij Rumānijai, kas pateicoties Brema Stokera grāmatai "Drakula" un tās nebeidzamajām ekranizācijām, jau gadiem ilgi bijusi populāra to tūristu vidū, kas aizrāvušies gan ar Stokera grāmatu gan arī vampīru ideju kā tādu. Taču tagad viss var mainīties, jo Bulgārija cer tūristus piesaistīt ar jaunu apskates objektu – vietu, kas saistīta ar tā sauktajām vampīru bērēm.

Rumānijā vienmēr ļoti populārs apskates objekts ir bijis Brānas pils, kurā, iespējams, agrāk dzīvoja asinskārais Valahijas un Transilvānijas firsts Vlads Tepecs jeb Drakulas prototips. Taču tagad Bulgārija veido vairākus apskates objektus, kas saistīti ar vampīru bērēm, tādējādi radot konkurenci Rumānijai un iegūstot jaunus tūristus.

Medijā Balkan Insight vēstīts, ka Bulgārijas Tūrisma ministre Nikolina Angelkova ir paziņojusi par plāniem reklamēt arheoloģiskos izrakumus Deltum, kas atrodas netālu no Melnās jūras krastiem. 2004. gadā šajā vietā tika atrasti 17 pusaudžu skeleti, kas bija pienagloti pie saviem zārkiem. Šāda neierasta un varbūt pat šokējoša pagāniskā ieraža tika pielietota jau 4. gadsimtā, lai novērstu mirušo augšāmcelšanos vampīru veidolā, jo tika uzskatīts, ka ļaunu cilvēku dvēseles pēc miršanas nepamet ķermeņus. Tāpēc tagad Bulgārijas valdība ierosina šīs atliekas izrādīt lielā stikla sarkofāgā, jo šo vietu var uzskatīt par lielāko vampīru bēru vietu pasaulē.

Līdzīgi atradumi ir atrasti dažādos Bulgārijas reģionos. Vēl viena Bulgārijas pilsēta, kas varētu lepoties ar šādu saistību ar vampīriem ir Sozopole, kas agrāk saukta arī par Apoloniju – populārs kūrorts Melnās jūras krastā ar skaistu vecpilsētu. 2012. un 2013. gadā tika atrasti divi septiņsimt gadus veci skeleti, kuriem cauri krūškurvim bija caurdurti ar dzelzs mietu un tāpēc tika nodēvēti par Sozopoles dvīņu vampīri.

Vēl viens šāda veida skelets tika atrasts 2014. gadā senās Tarikanas arheoloģiskajos izrakumos Perperikonas pilsētā, Bulgārijas dienvidos netālu no robežas ar Grieķiju. Tiek ziņots, ka Sozopoles mērs plāno izveidot "vampīru maršrutu", kas sāktos Sozopolē un stieptos līdz pat Sigišaoras pilsētai Transilvānijā, Rumānijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62130809sec.