Uzzini par krāšņiem galamērķiem, kas patiks ikvienam dabas skatu baudītājam

Dabas krāšņums un majestātiskums ir mūsu pasaules bagātība. Kāds tajā rod mieru, kāds to vissirsnīgāk bauda ziemā, kāds cits – vasarā. Taču būs grūti strīdēties par tās pārsteidzošo skaistumu, kas mainās pēc metriem, kilometriem, jūrām un kalniem un ko noteikti ir vērts iepazīt. Tūroperators Novatours apkopojis sešus lieliskākos ceļojumu galamērķus dabas krāšņuma baudītājiem.

Zakintos sala un Zilās alas

Zakintos sala ir viena no skaistākajām un populārākajām salām Jonijas jūrā. Tā lepojas ar pārsteidzošu dabu, kristāliski dzidrām pludmalēm un omulīgām pilsētiņām, bet tās vislielākais lepnums ir Zilās alas, kuru nosaukums ir saistīts ar spilgtajiem, gaiši zilajiem ūdens toņiem, kas atgaismojas bālganajās arkveida alās piekrastē. Majestātiski veidoto klinšaino alu un dzidrā jūras ūdens apburošo kontrastu var baudīt jebkurā laikā, tomēr visiespaidīgāk tas būs saullēktā vai saulrietā, kad saules gaismas ietekmē veidosies pārsteidzošas krāsu gammas.  

Madeira un levadu takas

Madeira, kas atrodas tālu no kontinentu krastiem, it kā iznirusi no Atlantijas okeāna dzelmes, tiek dēvēta gan par paradīzi, gan par mūžīgā pavasara salu. Madeiras daba patiesi ir brīnumaina – eksotiski ziedi, okeāns, gleznaini kalni un dažādas zaļās krāsas nokrāsas, ko vislabāk var izbaudīt, dodoties pastaigā pa levadu takām. Madeirā par "levadām" dēvē apūdeņošanas kanālus, kas 57 km garajā salā izbūvēti 2500 km garā kanālu tīklā. Apūdeņošanas kanālu galvenā funkcija ir nogādāt ūdeni no ūdens rezervuāriem un mitrām vietām uz salas ziemeļu daļu, kur saulē tas iztvaiko. Kanālu ūdens dzirda banānu plantācijas, vīnogulājus, augļu un dārzeņu dārzus, kā arī piegādā ūdeni salas hidroelektrostacijām. Lai iepazītu salas senatnīgo mežu un dabas bagātību, ieteicams doties pārgājienā pa šaurajām takām gar kanāliem. Pastaigas pa "levadu" takām ļauj iepazīt salas nomaļās vietas, kur nevar nokļūt ar transportlīdzekļiem.

Lanzarote un Timanfaya vulkānu parks

Lanzarote ir ceturtā lielākā no Kanāriju salām un atrodas netālu no Āfrikas krastiem. Lanzarote tiek dēvēta par Kanāriju melno pērli. Sala pārsteidz un vilina ar neparastajiem dabas skatiem un krāsu kontrastiem. Pēc vairāku vulkānu vienlaicīga izvirduma vairāku gadu garumā daļu salas pārklāja biezs putekļu slānis, radot neatkārtojamus krāsu kontrastus. Tāpēc dažas salas vietas atgādina pastaigu pa Mēnesi ar tā krāteriem un vulkāniskās izcelsmes alām. 1933. gadā Lanzarotē tika izveidots UNESCO biosfēras rezervāts ar Timanfaya nacionālo parku, kur pastaigā pa līkumainām taciņām iespējams baudīt šī ugunīgā dabas spēka nestās sekas un skaistumu.

Fuerteventura un tās pludmales

Vecākā no Kanāriju salu arhipelāga Fuerteventuras sala un tai piegulošie zilganzaļie ūdeņi iekļauti UNESCO Pasaules biosfēras rezervātu tīklā, un to kopējā teritorija ir 350 000 hektāru. Fuerteventuras salas bagātība noteikti ir tās smilšu pludmales, kas stiepjas vairāk nekā 150 kilometru garumā. Visas pludmales ir ainaviskas, garas, baltām smiltīm klātas un dzidra ūdens apskalotas. Ja Fuerteventuras salas pludmales ir labākās starp Kanāriju salu pludmalēm, tad Koraleho pludmales ir labākās starp Fuerteventuras pludmalēm.

Šrilanka un tējas un garšvielu audzēšanas plantācijas

Indijas okeāna sala Šrilanka tiek dēvēta gan par paradīzes stūrīti, gan par tējas un garšvielu karaļvalsti. Tā piesaista ar ainavu daudzveidību, jo šeit atrodami 2500m augsti kalni, auglīgi līdzenumi, kas pāraug stepēs, neizzināmi noslēpumaini džungļi un vilinoši skaistas pludmales, ko apskalo Indijas okeāns. Tomēr tās vislielākā bagātība un lepnums ir tējas un garšvielu audzēšanas plantācijas. Kanēlis – valsts galvenā garšviela, muskata koku audzes, ingvers, kardamons, vaniļa, krustnagliņas, piparu koki un, protams, tēja – tas viss aug Šrilankā. Kalnainie apgabali, kuros ievijušās augu plantācijas, noteikti pārsteigs ar savu smaržu, aicinot uzkavēties vēl mirkli ilgāk.

Andora un sniegotie kalni

Andora ir viena no pasaules mazākajām valstīm, kas ne vien apbur ar dabas krāšņumu, sniegotajiem izaicinājumiem un draudzīgo vidi, bet arī pārsteidz ar gardo kulināriju. Tomēr tās īpašais lepnums ir valsts ziemeļu daļā esošais Pireneju kalnu slēpošanas reģions Grand Valira, kurā kopējais slēpošanas trašu garums ir 210 km. Tajā ziemoto kalnu burvību dažādās trasēs iespējams baudīt gan pilnīgam iesācējam, gan ekstrēmu izjūtu alkstošajiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11181188sec.