Ņujorkas ielas reizi nedēļā tiks slēgtas, lai ikviens varētu baudīt vasaras priekus

Programma "Pilsētas vasaras ielas" jeb Summer Streets atgriežas Ņujorkas slavenajā Manhetenas rajonā un pilsētas dome jau šajā nedēļas nogalē, 6. augustā, plāno slēgt pilsētas galvenās ielas 11 kilometru garumā, lai pilsētniekiem un pilsētas viesiem izveidotu vasaras prieku oāzi.

"Pilsētas vasaras ielas" sāksies jau devīto reizi šajā nedēļas nogalē, 6. augustā, un ilgs trīs nedēļas. Šajā laika posmā trīs sestdienas pēc kārtas ielās, kas parasti rotājas ar dzelteniem taksometriem, autobusiem un pieder tikai gājējiem, no septiņiem rītā līdz pat vieniem dienā būs pilnas ar dažādām vasaras aktivitātēm.

Starp visām aktivitātēm ir izvietotas piecas atpūtas vietas, kurās mūzika, spēles un ēdieni gan lieliem, gan maziem palīdzēs justies labi, brīžos, kad ūdens slidkalniņiem vairs nebūs spēka.

Kādā no Ņujorkas laukumiem tiks novietots 90 metrus augsts ūdens slidkalniņš Beachside Slide, kas, starp šūpuļtīkliem un dažādām vasarīgām spēlēm, varētu būt viena no iespaidīgākajām atrakcijām, ko paspilgtinās dīdžeja sarūpētā fona mūzika.

Žonglieri, akrobāti, mūziķi, jogas nodarbības un citas izklaides ikvienam palīdzēs izbaudīt vasaras tveici lielpilsētā starp debesskrāpjiem. Taču festivāla laikā tiks domāts arī par cilvēku četrkājainajiem mīluļiem. Dzīvniekiem tiks atvēlēta speciāla vieta – Paw and Play Park jeb "Ķepu un spēļu parks".

Kaut gan šī ir jau devītā reize, kad Ņujorkā notiks "Vasaras ielu aktivitātes", šis gads atšķiras ar to, ka šogad šīs programmas ietvaros būs izveidota arī apakšprogramma Shared Streets jeb "Dalītās ielas". Ar šo apakšprogrammu tiks noteikts, ka vairākās Manhetenas ielās festivāla laikā noteiktās dienas stundās krasi samazināsies mašīnu skaits. Kā arī tiem šoferiem, kam būs atļauts braukt pa šīm ielām, būs jāievēro strikti ātruma ierobežojumi.

Līdz ar programmu jeb festivālu "Pilsētas vasaras ielas" un tā apakšprogrammu "Dalītās ielas", ņujorkiešiem kaut uz brīdi tiks dots kāds ļoti svarīgs resurss – ielas, kas parasti domātas lielām satiksmes plūsmām.

"Šīs programmas rada vietas, kur pastaigāties, doties izbraucienos ar divriteni, satikt savus draugus, ēst vietējo ēdienu un izbaudīt dažādas aktivitātes kopā ar visu ģimeni. Tāpēc es aicinu ikvienu izmantot šo iespēju un padarīt vasaru vēl krāsaināku un piedzīvojumiem bagātāku," stāsta Ņujorkas mērs Bils de Blasio.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75445509sec.