Parks, kas iekļauts biedējošāko tūrisma galamērķu sarakstā (video)

Somijā, netālu no Krievijas robežas - Parikalas mežos - atrodas, iespējams, dīvainākais skulptūru parks visā pasaulē, ko ceļojumu žurnāls "Conde Nast Traveller" iekļāvis biedējošāko tūrisma galamērķu sarakstā.

Somu skulptora Veijo Ronkonena (Veijo Ronkkonen) veidotajā parkā mājo aptuveni 450 dažādas patiešām spokainas skulptūras un "mākslas darbi".

Biedējošās skulptūras veidojis soms Veijo Ronkonens, kas savu dzīvi pavadījis Koitsanlahi ciemā, kas atrodas ļoti tuvu Krievijas robežai. Lai arī ikdienā mākslinieks strādājis algotu darbu, brīvos brīžus tas pavadījis, veidojot visai ērmotus mākslas darbus. Gandrīz puse – teju vai 200 no skulptūrām - ir mākslinieka pašportreti, kurās tas attēlojis sevi dažādās jogas pozās.

Īpatnējais soms bijis veselīga dzīvesveida piekritējs un nodarbojies ar jogu, peldēšanu un piekopis veselīgas ēdienreizes, tādēļ – lai arī skulptūras pamatā rada neomulīgu sajūtu, to ideja veidota, lai izceltu veselīga dzīvesveida svarīgo nozīmi cilvēku dzīvē.

Lai paspilgtinātu skulptūru parka apmeklētāju sajūtas, skulptūrās iebūvēti un paslēpti skaļruņi, kas laiku pa laikam biedējoši iespurdzas, iespiedzas vai izdod šausminošas skaņas. Jāatzīst, ka reti kurš šīm skaņām var noturēties pretī, neizdvešot ne skaņu, kas simbolizē par bailēm.

Veijo Ronkonena skulptūru parku ikviens interesents un ceļotājs var apmeklēt bez maksas. Vien jābūt atsaucīgam un apmeklējuma beigās jāizpilda skulptūru autora griba un jāatstāj ieraksts viesu grāmatā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.46543717sec.