Fukušima kļūst par iekārojamu tūrisma objektu

Vēl pavisam nesenā pagātnē - pirms pieciem  gadiem -  notika baisa dabas katastrofa Japānā - Tohoku zemestrīce un tai sekojošs cunami, kā rezultātā gāja bojā vairāk kā 15.000 Japānas iedzīvotāji.

Tomēr Japāna ir ātri atguvusies pēc Fukušimā notikušās kodolavārijas un tās sekām, jo tūristu skaits 2016. gadā pieaudzis līdz tam, kas bija novērots īsi pirms lielās traģēdijas 2011. gadā. Īsi pirms avārijas, reģionā ik gadu viesojās aptuveni 57 miljoni tūristu. Saprotams, ka pēdējie gadi nav bijuši viegli, tomēr jau 2012. gadā – vien gadu pēc katastrofas - tie sāka atgūties un nepātraukti kāpj līdz pat šodienai.

Jaunākie dati no Fukušimas tūrisma departamenta atklāj, ka 2016. gadā Fukušimu apmeklējuši jau 50 miljoni tūristi, tādējādi apliecinot, ka tūrisma tirgus ir atguvies par aptuveni 90 % no laika pirms katastrofas un rādītāji liecina, ka līdz 2016 gada beigām situācija būs normalizējusies, un, iespējams, pat pārsniegs iepriekšējos rādītājus.

Lai reģionam sniegtu atbalstu, tikai uzsākta īpaša kampaņa "Fukušima kā galamērķis", kuras ietvaros tika izveidots īpašs maršruts Japānas dzelzceļa līnijās.

Arī Fukušimai tuvumā esošie reģioni atgūstas pēc piedzīvotās katastrofas un par 60 % atjaunojusies arī šo galamērķu pievilcība ceļotāju acīs. Aptaujājot ceļotājus par iemesliem, kas rosinājuši izvēlēties doties uz Fukušimu, kā iekārojamu galamērķi, aptaujātie respondenti minēja iespaidīgās dabas ainavas, karstos avotus, veselības centrus un īpašos kultūraugu laukus, kas plešas neiedomājamos apvāršņos.

Tomēr pati kodolenerģijas stacija ceļotājus attur un arī vietējie kopš avārijas pametuši tās tuvumā esošās mājas un devušies dzīvi veidot citur.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.01774693sec.