Kāds mākslinieks apņēmies uzgleznot bites dažādās pasaules vietās

Kāds amerikāņu mākslinieks ir uzņēmies ambiciozu projektu – viņš plāno uzgleznot tūkstošiem bišu dažādās freskās un dažādās pasaules vietās.

 The Good of The Hive ir mākslinieciska iniciatīva, ko uzsācis fresku gleznotājs Metjū Vilijs. Šīs iniciatīvas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību tam, cik ļoti svarīgas ir bites apkārtējai videi. Ptojekta laikā Metjū pats personīgi dažādās pasaules valstīs uzgleznos freskas, kurāš pavisam kopā būs 50 tūkstoši bišu – aptuvenais bišu skaits, kādam būtu jābūt veselīgā bišu saimē.

Uzsāktajam projektam ir vairāki mērķi. Viens no tiem ir sabiedrības uzmanības pievēršana tam, ka bišu skaits samazinās, bet otrs mērķis ir svinēt šo kukaiņu iespaidīgo un unikālo uzvedību. Metjū stāsta, ka viņa gleznotās freskas ir arīkā sava veida metaforas, kas vēsta par to, cik svarīgi ir strādāt kopā un spēt savu apkārtējo visi dalīt ar citiem.

"Medus bites stropā domā kopā un arī viņu imūnssistēma ir kopīga. Viena indivīda veselība ir atkarīga no visiem pārējiem. Tā tas ir ne tikai bišu stropos. To var novērot arī citur – mākslinieku grupā, bērnudārza grupiņā vai starp kara veterāniem – viena cilvēka veselība un veiksme ir atkarīga no tā, kādas ir viņa attiecības ar pārējo grupu," paskaidro Metjū.

Projekts tika iesākts pirms pusotra gada un pagaidām Metjū ir uzgleznojis savas freskas Floridā un Vašingtonā, kā arī izveidojis neatkārtojamu ainavas gleznojumu pilnu ar mazām, īstā izmēra bitēm Ziemeļkarolīnā. Tuvākajos mēnešos Metjū plāno ceļot arī tālāk, lai sāktu gleznot bites arī citās pasaules valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35032892sec.