Londonā radīta mākslas izstāde suņiem (video)

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā ir neskaitāmi daudz mākslas izstāžu, kurās ikviens var atrast kaut ko, kas radīts tieši viņam. Taču pavisam nesen kāda no daudzajām mākslas izstādēm kļuva slavena savas publikas dēļ. Tā bija radīta speciāli suņiem.

Pasaulē pirmā mākslas darbu izstāde suņiem sastāvēja no četrām interaktīvām instalācijām, kuru autors ir britu mākslinieks un izgudrotājs Dominiks Vilkoks. Viņš ar vairāku veterinārārstu un suņu ekspertu palīdzību izveidoja instalācijas, kas suņiem varētu radīt prieku un interesi. Viena no instalācijām bija milzīga bļoda ar bumbiņām, kurā suņi varēja lēkt iekšā un spēlēties. Tika radīta arī atvērta automašīnas loga imitācija, ar kuras palīdzību radīta sajūta, ka auto kustas un suņi pa atvērto logu var izbāzt savas galvas. Vilkoks bija radījis arī ūdens strūklaciņas, kas šaujas ārā no bļodiņām, tādējādi iedrošinot četrkājainos draugus censties šīs strūklaciņas noķert.

"Laikmetīgā māksla jau ilgi ir bijis liels cilvēku iedvesmas un apbrīnas avots, taču nekad agrāk nav radīts nekas tāds, kas mēģinātu līdzīgas emocijas radīt arī suņiem. Kaut gan šis man ir viens no interesantākajiem izaicinājumiem manā mūžā, es tiešām vēlos redzēt, cik suņus spēs iepriecināt manis veidotie mākslas darbi," stāsta mākslinieks Vilkoks.

Savai īpašajai mākslas darbu izstādei mākslinieks bija radījis arī vairākas gleznas pelēkajos, dzeltenajos un zilajos toņos, kas vislabāk derētu gleznām priekš suņu auditorijas. Visas gleznas ir novietotas teju pie galerijas grīdas, lai suņiem būtu ērti tās aplūkot.

Kaut gan mākslas izstāde ilga vien trīs dienas, biļetes uz to tika izpirktas jau pirms tam. Izstāde ir daļa no lielākas akcijas #PlayMore jeb "Spēlējies vairāk", kas aicina mājdzīvnieku saimniekus pievērst lielāku uzmanību laika pavadīšanai ar saviem mīluļiem un spēlēties ar tiem, cik vien bieži iespējams.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.57215309sec.