Ēģipte atjauno piramīdas, lai piesaistītu tūristus

Šogad Ēģiptei tūrisma nozarē nav visai paveicies un tūristu skaits nav bijis tik liels, kā citus gadus. Tāpēc šobrīd Ēģiptes valdība cer, ka jau pirms vairākiem gadiem uzsāktais plāns, kā piesaistīt ārzemju tūristus, pavisam drīz sāks radīt ieguvumus.

Jau septembrī būtu jābūt pabeigt milzīgam projektam – Gīzas nekropoles kompleksa restaurēšanai un uzlabošanai. Daļa no šī projekta ir arī jaunu drošības pasākumu ieviešana, kas kompleksa apmeklējumu tūristiem padarītu saistošāku. Ir uzstādīti jauni drošības vārti, kas varētu palīdzēt tiem tūristiem, kas baidās apmeklēt pēdējo no pasaules septiņiem brīnumiem.

Lielais restaurācijas projekts sākās jau 2009. gadā, un tā budžets ir 35 miljoni eiro. Projekta ietvaros ir izveidots jauns apmeklētāju centrs un uzlabots stāvlaukums. Visā kompleksā ir izvietotas arī jaunas atkritumu tvertnes, lai cīnītos ar piegružošanu, jo tieši lielais gružu un dažādo atkritumu apjoms ir tā lieta, kas pārsteidz viesus no rietumiem. Kā arī suvenīru tirgotāji, kas agrāk bija izkārtojušies pa visu Gīzas nekropoles kompleksu, tagad tiks pārvietoti uz vienu konkrētu tirgotājiem iekārtotu laukumu.

Kādā intervijā vietējam Ēģiptes medijam kompleksa arheoloģiskais direktors stāsta, kādēļ kompleksu piemeklējušas tik lielas pārmaiņas. "Mēs vēlamies veikt šīs pārmaiņas un restaurēt visus kompleksā atrodamos kultūrvēsturiskos pieminekļus. Ir tādi pieminekļi, kas vēl nekad nav bijuši restaurēti un ir arī tādi, kas jārestaurē vēlreiz, jo iepriekšēja reizē restaurācija veikta nepareizi un senos pieminekļus tikai bojā. Kaut gan šo gadu laikā mums ir bijušas problēmas ar finansējumu, mēs darām visu iespējamo, lai darbi turpinātos."

Papildus visiem citiem uzlabojumiem, kompleksā tiks arī uzstādītas zīmes gan angļu gan arābu valodā, lai brīdinātu cilvēkus par kāpšanu piramīdās un citos apskates objektos. Janvārī kāds vācu pusaudzis izpelnījās visas pasaules uzmanību, jo uzkāpa piramīdas virsotnē un uzņēma vairākas apburoši skaistas fotogrāfijas. Taču jāatceras, ka kāpšana piramīdās tās bojā un Ēģipte tas ir aizliegts ar likumu. Vienkāršs kāpiens piramīdas virsotnē var beigties pat ar trīs gadu ieslodzījumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05892992sec.