Lai aizsargātu Taizemes nacionālos parkus, tiks ieviesti striktāki noteikumi

Taizeme plāno sākt kontrolēt cilvēku skaitu, kas var apmeklēt valsts nacionālos parkus. Lai pasargātu parkus, būs iespējams pārdot tikai noteiktu skaitu biļešu, tādējādi ierobežojot cilvēku skaitu, kas vienlaikus atrodas parkā.

Taizemes nacionālo parku, savvaļas un augu pasargāšanas departaments pavisam drīz pārtrauks ieejas biļešu tirdzniecību pie nacionālo ieejām, un biļetes sāks tirgot tikai tiešsaistē un kioskos. Departaments šobrīd strādā pie sistēmas, kas palīdzēs noteikt, cik lielu biļešu skaitu būs iespējams pārdot vienā laikā. Kolīdz šis skaits būs sasniegts un parka atradīsies noteiktais cilvēku daudzums, biļetes vairs nebūs iespējams nopirkt līdz pat brīdim, kad kāds parku būs atstājis.

Taizemes valdība plāno šo sistēmu jau pavisam drīz izmantot valsts populārākajos nacionālajos parkos, jo tiek gaidīts, ka tūrisma karstākajā sezonā nacionālos parkos gribēs apmeklēt apjomīgs ceļotāju skaits. Departaments medijam Bangkok Post skaidroja, ka potenciālais apmeklētāju skaita sarukums viņu nesatrauc, jo šobrīd daudz svarīgāk ir saglabāt visas nacionālo parku neaizvietojamās dabas vērtības.

Papildus jaunajai biļešu sistēmai, tiek plānots, ka nacionālo parku darbinieki spēs sniegt pirmo palīdzību un piecos populārākajos parkos tiks izveidoti medpunkti.

Ir aprēķināts, ka katru gadu Taizemes nacionālos parkus apmeklē aptuveni 13 miljoni tūristu. Valstī ir 127 nacionālie parki un līdz 2016. gada beigām aptuveni 50 no tiem tiks uzlaboti un aprīkoti ar modernām ēkām un apmešanās vietām.

Nesenā pētījumā Taizeme atzīta par vienu no labākajām valstīm pasaulē, kas rūpējas par savu unikālo dabu. Gada sākumā Taizemes valdība ceļotājiem aizliedza apmeklēt četras salas un vienu nacionālo parku, lai pasargātu šīs teritorijas no turpmākas izzušanas un bojāejas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53362584sec.