TOP 10 - nosauktas pasaules laimīgākās valstis

Organizācija ‘The World Happiness Report’ ir ir noskaidrojusi šī gada laimīgākās valstis pasaulē. Jau kopš 2012. gada, kad organizācija sāka veikt šādu pētījumu, laimīgāko valstu vidū dominē 13 valstis. Priecīgāko valstu iedzīvotāji saka, ka laimes formula sastāv no veiksmīgas valdības, saliedētas sabiedrības, cieņas pret pilsoņiem un pietiekoši augsta dzīves līmeņa kvalitātes. Pētījums : http://worldhappiness.report/

Tālāk minētās valstis ir lieliski piemērotas ceļošanai, jo tajās valda pozitīva noskaņa, vietējie iedzīvotāji ir draudzīgi un klientiem sniedz labu apkalpošanu.

10. vieta – Zviedrija

Vairākas no Skandināvijas valstīm ierindojas laimīgāko valstu topā, kas liecina, ka šī reģiona iedzīvotāji ir īpaši apmierināti ar dzīves līmeni. Lai noskaidrotu, kas padara Zviedriju tik laimīgu, dodieties uz kādu no kafijas veikaliem: zviedri ir vieni no lielākajiem kafijas patērētājiem pasaulē, un viņiem ir sava tradīcija fika jeb kafijas pauze, lai satiktos ar draugiem un kolēģiem, pārrunātu jaunumus un atpūstos.

9. vieta – Austrālija

Austrālijā ir zems dabas piesārņojuma līmenis, augsta sabiedrības līdzdalība, saliedēti un draudzīgi vietējie iedzīvotāji. Populārā austrāļu gaļas grilēšana (barbecue) pulcina cilvēkus kopīgiem pasākumiem gan mājās, gan dabā.

8. vieta - Jaunzēlande

Jaunzēlandi var salīdzināt ar dabas paradīzi, jo šajā salā daba ir ļoti dažāda – sākot no Zilajiem kalniem, līdz pat savvaļas pingvīniem. Vietējie iedzīvotāji ciena, respektē un dara visu, lai saglabātu salas bioloģisko daudzveidību. Nepalaid garām iespēju apceļot salas vulkānu, Maori senvietas, Tongariro un Whanaguni Nacionālos parkus.

7. vieta - Nīderlande

Nīderlandieši prieku rod sportā un riteņbraukšanā. Amsterdama ir viena no pasaulē draudzīgākajām pilsētām velosipēdistiem. Noīrē velosipēdu un dodies apskatīt pilsētas arhitektūras dārgumus, mājīgos restorānus un romantiskos kanālus!

6. vieta – Kanāda

Kanāda ir pasaules otra lielākā valsts, un tajā ir plaša dabas un kultūras dažādība. Tūristiem šajā valstī ir iespēja izbaudīt visdažādākos ziemas priekus, kā arī apskatīt nacionālos parkus un izbaudīt kanādiešu virtuves kultūru. Vietējie iedzīvotāji dzīvo saskaņā ar dabu, un gūst iedvesmu no tās.

5. vieta - Somija

Atbrīvojies no raizēm un negatīvā somu saunā, kā to dara vietējie iedzīvotāji. Neskatoties uz to, ka Somijā ir mazliet vairāk kā 5 miljoni iedzīvotāji, valstī ir vismaz 3 miljoni saunu. Sauna ir iebūvēta pat parlamenta ēkā! Kas var būt labāks par sasildīšanos saunā pēc slēpošanas caur piesnigušu mežu?

4. vieta - Norvēģija

Norvēģijas apceļošanu ieteicams sākt ar dabas objektiem, jo tā šeit ir brīnumaini skaista, taču tik pat skarba. Šķiet, norvēģi savu varenību un pārliecību smeļas iespaidīgajos kalnos un ainavās.

3. vieta – Islande

Islande ir veiksmīgi pārcietusi ekonomisko krīzi un atkopusies kopš 2008. gada, un nu ierindojusies 3. vietā starp laimīgākajām valstīm. Tā kā lidojumi uz Islandi kļūst arvien izdevīgāki, valstī srauji attīstās tūrisma nozare. Islandi raksturo saliedēta tauta, kultūra, nepieradināta daba, termālie ūdeņi, pludmales, vulkāni, nacionālie parki, savdabīga ēdienu kultūra.

2. vieta - Šveice

2015. gadā šī valsts bija laimīgākā valsts pasaulē, taču šogad atkāpusies uz otro vietu. Šveices iedzīvotāji ir turīgi, piekopj veselīgu dzīvesveidu un fiziskās aktivitātes, un, protams, lielā godā tur gardo šokolādi. Šveice var būt lepna par iespaidīgajām kalnu ainavām un augsta līmeņa slēpošanas trasēm.

1. vieta - Dānija

Šī nav pirmā reize, kad Dānijai tiek gods būt par laimīgāko valsti pasaulē. Dānijā bezmaksas iedzīvotājiem tiek piešķirti dažādi sabiedriskie pakalpojumi, piemēram, veselības aprūpe un izglītība. Dāņiem raksturīga spēcīga sociālās piederības un identitātes sajūta, kā arī ir svarīga kopā būšana ar ģimeni un draugiem.

Atliek tikai izvēlēties, uz kuru no priecīgākajām valstīm dosieties!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Riga Islande Hotel
,


Siguldas novada TIC
,


Daugavpils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11808705sec.