Kāds Spānijas uzņemums ir sācis ražot... zilu vīnu!

,,Gik” zilo vīnu ražo no sarkanajām un baltajām vīnogām kurām pievieno krāsvielu, kas rada zilo krāsu. Daudzi ieraugot un pagaršojot šādu vīnu ir izbrīnā un pat acu zīlītes palielinās.

Glik vīns dzima prieka dēļ Lopez ģimene izveidoja šo firmu, jo vēlējās pamēģināt ko jaunu un uzsākt, tā teikt vīna revolūciju, radot jaunu vīnu. Vienīgā problēma bija tā ka ne Lorez ģimene ne viņu ģimenes draugi nebija saskārušies ar vīnkopību. Tādēļ viņi sāka sadarboties ar Basque Pilsētas Universitāti, kur sadarbojās ar ķīmijas inženieru komandu, lai izveidotu formulu, kā iegūt zilo vīnu. ,,Gik” zilais vīns sastāv no dažādām balto un sarkano vīnogu šķirnēm, kurām pievieno organisku vielu, kas satur krāsvielu.

Aromāts ir uzlabots mākslīgi, kas apvieno vīna un kokteiļa smaržu. Tomēr ne visi klienti ir sajūsmā par zilo vīnu. Parasti pirmā reakcija ir nesaprašana, kā kaut kas tāds ir iespējams, ļoti liela daļa atsakās pagaršot šo vīnu jo viņiem liekas, ka tas vairs nav vīns, kad viņa radīšanā tiek izmantota ķīmija. Tie, kas uzdrīkstas šo vīnu pagaršot ir patīkami pārsteigti, jo negaida tādu garšu un smaržu, kāda piemīt šim vīnam.

Ļoti daudzi klienti atgriežas un jautā pēc zilā vīna, kas nozīmē, ka Lopez ģimenes sapnis ir īstenojies un iznākums ir labs, ļoti labs. Problēmas ir ar vietējiem iedzīvotājiem, viņi nevēlas pamēģināt zilo vīnu atšķirībā no tūristiem. Iemesls tam ir nemainīgā vīna kultūra, kas ir Spānijā. Spānija, kas ir vīna lielvalsts ļoti turas pie ierastajām tradīcijām un nevēlas ielaists vīnkopībā nekādas inovācijas.

Tomēr ,,Gik” ir izdevies iekarot vietu dažādās valstīs. ,,Gik” ir līgumi ar vairāk kā 25 valstīm un viņiem ir plāns izveidot sadarbību ar ASV.

Vairāk informācijas:

http://www.bbc.com/travel/story/20161104-the-worlds-first-blue-wine

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13635707sec.