Atlántico: Atvērts pirmais zemūdens muzejs Eiropā [1]

Muzejs Atlantico tika atklāts 10. janvārī 2017. gadā. Muzejā būs apskatāmas vairāk kā 300 cilvēku figūras, kuras radījis Jason deCaires Taylor. Visas figūras atrodas zem ūdens no 12 līdz 14 metru dziļumam.

Muzejs atrodas zem ūdens un darbojas arī kā botāniskais dārzs. Iemesls ir tas, ka šis skulptūras, kas ir atrodamas zem ūdens būs kā mānekļi kas piesaistīs ūdens iemītniekus. Piemēram, spogulis, kurš atrodas zem ūdens un ir daļa no ekspozīcijas ir domāts, lai piesaistītu jūras ežus, astoņkājus un protams, zivis. Šis ir cēls projekts, kas vērš tā apmeklētājus uz pārdomām. Veidotāji vēlas pārmaiņas mūsdienu sabiedrībā un šī izstāde varētu palīdzēt ieraudzīt cik daudz skaista ir zem ūdens un cik daudz dzīvības. Tā kā muzejs atrodas zem ūdens, tad loģiski, ka tam piekļūt var tikai nirstot, tādā veidā apskatot 12 dažādas instalācijas, kur katrā no tām attēlots kaut kas cits un katra no tām pievērš uzmanību uz dažādām Pasaules vai sabiedrības problēmām.

Ir instalācija, kuras pamatdoma ir cilvēku aizdomāšanās par to, ka katru gadu pasaule mainās, ne tikai cilvēku dzīves, bet arī globālas lietas. Mainās okeāni un klimats, kas ietekmē visu dzīves un, ka šīs pārmaiņas ir ietekmējis, ļoti lielā mērā, arī cilvēks.

Svarīgi ir saprast, ka cilvēki nevar sadalīt okeānus, jūras, gaisu, dzīvniekus, kā paši vēlas, iemesls tam ir tāds, ka to nevar izdarīt. Okeāni nav sadalāmi tā pat kā tajā dzīvojošie, cilvēks nevar aizturēt okeānā dzīvojošos no peldēšanas pāri neredzamām robežām. Vienīgais ko var sadalīt tā ir zem, bet ne dzīvniekus (savvaļas) kuri dodas kur grib un viņiem robežas neeksistē. Visa šī izstāde ir domāta, lai cilvēks padomātu par savu rīcību un cik tā ietekmē apkārtējos, ne tikai savu ģimeni, bet visu pasauli.

Lai muzeju izveidotu bija nepieciešami nirēji, kas salika visus darbus tā, kā tiem bija jābūt. Iesaistījās ne tikai nirēji, bet arī vietējie iedzīvotāji, kas atļāva veikt sejas vai kāda ķermeņa daļas nolējumu priekš skulptūrām. Protams, sejas atlējumi tika pamainīti, lai netiktu aizskarts cilvēka gods un neviens nesaistītu instalāciju ar kādu konkrētu cilvēku. Šāds muzejs nav pirmais Pasaulē ir izveidoti vēl pāris šādi muzeji, kuri atrodas zem ūdens.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Bunis 01/17/2017 09:34 Nejēdzīgs raksts. Kaut kas kopēts un tulkots, no kaut kāda nezināma avota. Latviešu valoda drausmīgā stilā. Bet pats galvenais - kur tas muzejs vispār ir, tā arī nav pateikts. Haltūra.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Uzņēmumi


Cēsu TIC
,


Jūrmalas TIC
,


Limbažu TIC
,


Motormuzejs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11669922sec.