Indijā slejas debeszila pilsēta – Džodhpūra (Video)

Otra lielākā pilsēta Indijā, Radžahstānas štatā ir “zilā pilsēta”, kurā atrodas daudzas debeszilas mājas, kas sajūsmina ikvienu kas ir pabijis šajā pilsētā.

Džodhpūras pilsētā jūras zili indīgā krāsā nokrāsotās mājas stiepjas 10 kilometru garumā, kas agrāk parādīja pilsētas robežu, tādējādi zinot, kur beidzas pilsēta un sākas cita vieta. Tomēr ar laiku šī krāsa kļuva tik populāra, ka ļoti daudzi sāka krāsot savas mājas šajā tonī.

Ļoti daudzi šīs pilsētas iedzīvotāji apgalvo, ka tieši tā zilā krāsa, kādā viņi krāsojot savas mājas, palīdzot atvairīties no kukaiņiem, jo kukaiņiem nepatīkot šī krāsa.

Džodhpūras pilsētu vēl mēdz dēvēt arī par “saulaino pilsētu”, jo šeit ļoti daudz spīd saule. Šajā pilsētā ir populāras vietas ko apskatīt - forti, muzeji, pilis, mauzoleji, dārzi, ezeri un torņi, kas padara šo pilsētu tūristiem pievilcīgu.

Pilsētā var ne tikai apbrīnot skaistās mājas, bet arī ieraudzīt un uzzināt ļoti daudz par Indiju, par Džodhpūras pilsētu, par iedzīvotājiem un šīs pilsētas vēsturi. Tūristus pievilina arī labi attīstītā tekstilrūpniecība, izsmalcinātie mēbeļu veikali, sarunas, kas raisās ar iedzīvotājiem, jo viņiem patīkot parunāties. Interesanti ir arī tas, ka cilvēkiem šajā pilsētā patīk ģērbties krāsainā apģērbā un tūristiem ir sajūta, ka viņi atrodas karnevālā, kur viss ir ļoti krāsains un spilgts.

Bet visvairāk tūristiem, kas apmeklējuši šo pilsētu, paliek atmiņā skaitās jūras indīgi zilās mājas, kuru krāsa dominē šajā pilsētā. Kā arī skaistais skats uz pilsētu un jūru, kas paveras no augšas.

Tā ir pilsēta, kura aizrauj tikai ar savu neparasto krāsu un iespējām ko tā piedāvā. Protams, ne jau visas mājiņas ir nokrāsotas zilā krāsā, jo katrs mājas saimnieks drīkst izlemt kā krāsot savu māju, bet pārsvarā tas ir šis zilais tonis vai arī kāda gaisā krāsa. Krāsas tiek izvēlētas šādas, jo tumšas krāsas pievelk sauli, bet to nevienam nevajag, jo tā jau saule viņiem spīd ļoti bieži un ārā ir karsts, tādēļ iedzīvotāji nevēlas, lai tiktu pārāk pievilkti saules stari viņu mājai.

Video:

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.88072205sec.