Smaidi un visa pasaule tev pasmaidīs pretī

Zinātnieki pavisam nesen atklājuši Monas Lizas mīklu, kas saistīta ar to vai viņa attēlotajā gleznā ir skumja vai, tomēr laimīga. Šis atklājums tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem mākslas atklājumiem pasaulē. Leonardo da Vinči gleznotais portrets kurš sākts veidot 1503. gadā un tiek uzskatīts par slavenāko mākslas darbu pasaulē, līdz šim bija saglabājis savu lielāko intrigu, dēļ portretā neskaidri attēlotās sejas mīmikas.

Kopš 1797.gada, glezna patstāvīgai apskatei izlikta Luvras muzejā, Parīzē, raisot apmeklētājos mūžīgo interesi par Monas Lizas  patiesajām izpausmēm. Nesenā pētījumā Freiburgas Universitāte, Vācijā, secinājusi, ka portretā attēlotā sieviete ir laimīga. Pētījumā piedalījās 12 dalībnieki, kuriem tika parādītas deviņas melnbaltas gleznas fotogrāfijas, no kurām astoņām bija pieejama digitāla maniulācija ar gleznā attēlotajām lūpām. Četros no astoņiem izmēģinājumiem, Mona Liza izskatījās laimīga, bet atlikušajos četros – bēdīga. Katram dalībniekam glezna tika atrādīta 30 reizes jauktā secībā, rakturojot katrā gleznā atainoto mīmiku.

Pētījuma līdzautors Juergen Kornmeier izteicās, ka komandai likās pārsteidzoši, ka tieši pats oriģināldarbs atklāja to vai, šī sieviete ir laimīga : "Ņemot vērā mākslas un vēstures aprakstus, mēs domājām, ka oriģināldarbs būs tas, kas raisīs visvairāk neskaidrības, bet 97% oriģināldarbs parādīja to, ka sieviete ir laimīga."

Komanda uzskata, ka šī mīkla beidzot ir atrisināta un mūžīgajam jautājumam ir pienācis gals!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Cēsu TIC
,


Daugavpils TIC
,


Turaidas muzejrezervāts
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22844815sec.