Ķīnā būvē pilna izmēra Titānika repliku

Ķīna pēdējā laikā mēdz pārsteigt pasauli ar grandioza mēroga projektiem. Viens no tādiem pašlaik top Sičuaņas provincē, aptuveni 1200 kilometru attālumā no jūras – bēdīgi slavenā Titānika pilna izmēra replika.

Titānika modelis tiek būvēts tā oriģinālajos izmēros – 269 metrus garš un 28 metrus plats. Maksimāli precīzi tiks restaurētas arī tehniskās detaļas un greznais interjers. Projekta īstenotāji kompānija Seven Star Energy Investment Group iecerējuši, ka kuģa modelis būs daļa no topoša tūristu izklaides kompleksa, un tā apmeklētājiem ne tikai būs iespēja ekskursiju tūrēs iepazīt kuģa uzbūvi, iekštelpas un izbaudīt savulaik valdījušo greznības atmosfēru, bet arī īpašos simulācijas seansos pieredzēt liktenīgās nakts notikumu rekonstrukciju. Plānotās projekta izmaksas ir 145 miljoni ASV dolāru, taču jau tagad ir skaidrs, ka tās tiks pārsniegtas.

Titāniks oriģinālais, sava laika lielākais un modernākais okeāna laineris, nogrima Atlantijas okeānā pēc sadursmes ar aisbergu 1912.gada aprīlī savā pirmajā reisā no Sauthemptonas Anglijā uz Ņujorku, līdzi aiznesot vairāk nekā 1500 dzīvību. Titānika katastrofa joprojām ir viens no traģiskākajiem notikumiem miera laika jūrniecības vēsturē.  

Titānika replikas projekts tiek vērtēts pretrunīgi, tā īstenotāji ir arī saņēmuši pārmetumus par traģēdijas ekspluatēšanu izklaides un peļņas gūšanas nolūkos. Atbildot uz tiem, kompānijas pārstāvji apgalvo, ka viss tiek darīts, ievērojot maksimāli cieņpilnu attieksmi.

Projekta pabeigšana un atvēršana apmeklētājiem plānota uz 2017.gada beigām.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32587504sec.