Pavadīt nakti cietumā … vai tomēr labāk džungļu namiņā – turpinām iepazīstināt ar pasaules neparastākajiem hosteļiem

Ir pagājuši tie laiki, kad hostelis nozīmēja tikai pieticīgu naktsmītni ar apšaubāmiem kvalitātes standartiem, bet par ērtu nakšņošanu viesnīcā bija jāšķiras no prāvas naudas summas . Mūsdienu ceļotājiem ir arvien vairāk iespēju par pieņemamu cenu ne tikai saņemt tīras naktsmītnes pakalpojumus, bet arī tikt pie neparasta piedzīvojuma, izvēloties kādu no interesantajiem pasaules hosteļiem.

Sietlas pilsētas hostelis (ASV, Vašingtonas štats)

Ko vērts jau ir fakts, ka šis jautrā, krāsainā, mākslinieciskā stilā ieturētais hostelis ir iekārtots vēsturiskā ēkā – 20.gadsimta 30 gados te bijusi visnotaļ ievērojamā Lorēnas viesnīca (Lorraine Hotel) – populāra tā laika kino darboņu un citu slavenību pulcēšanās vieta. To atminoties, hostelī iekārtota sava kino zālīte, kur viesi var bez maksas baudīt filmas – visnotaļ iederīga vietas eklektiskajā atmosfērā. Otrs ievērības cienīgais fakts ir tas, ka katra hosteļa istabiņa ir unikāla, jo to interjeru veidojuši vietējie mākslinieki, katrs vienu numuriņu. Ja tam visam vēl pievieno bezmaksas brokastis, ļoti izpalīdzīgu personālu un atrašanās vietu pilsētas centrā – nav divu domu, kur apmesties, ja iznāk būt Sietlā.  

Otavas cietuma hostelis (Kanāda)

Ja kādreiz esat apvēris domu – nez kā būtu pavadīt nakti cietumā, bet to realizēt atturējusi apziņa par nepatīkamām tālejošām sekām biogrāfijā, tad Otavas cietuma hostelis Kanādas galvaspilsētā jums būs īstā izvēle. Naktsmītne iekārtota 150 gadus vecā bijušā cietuma ēkā pašā pilsētas sirdī. Ir iespējams nakšņot kopējā guļamistabā, atvainojiet, kamerā, vai arī bijušajās oficieru istabiņās (to pārsvarā izmanto ģimenes). Hostelis piedāvā arī bezmaksas brokastis, Wi-fi un ekskursiju tūres. Ja vēl nevarat izšķirties, asprātīgie saimnieki hosteļa mājas lapā atklāj, ka, iespējams, būs vēl kāda bezmaksas ekstra – spoks!  

Clayzy House – Ko Lanta, Taizeme

Uzmanību visiem ekoloģiski apzinīgajiem brīvdomātājiem, visiem piedzīvojumu, mūzikas un mākslas mīļotājiem – Clayzy hostelis un kopiena Taizemes rietumu krastā var kļūt par jūsu otrajām mājām. Nosaukums “Clayzy”, kas radies kā vārdu spēle no angļu vārdiem “clay” – māls, un “crazy” – traks (protams, kā gan citādi), labi raksturo šīs neparastās vietas garu un būtību. Celts pašu rokām, tikai un vienīgi no vietējiem materiāliem – māla, bambusa un pludinātiem kokiem, hostelis iemieso reģionā izplatīto “arhitektūras” stilu – bambusa namiņus uz pāļiem. Dzīves apstākļi ir vienkārši, bet ideāli patiesiem dabas un autentiskuma mīļotājiem. Tāpat pie vietas jaukumiem pieder regulārie regeja un roka mūzikas vakari, neskaitāmi mākslas darinājumi visapkārt, zila, silta jūra pāris soļu attālumā, bārs un atpūtas zona ar šūpuļtīkliem, un, kā atzīst daudzi tur pabijušie, viena no neatkārtojamākajām atmosfērām pasaulē. Vai, šo visu lasot, jums vēl nav radies jautājums – kāpēc es vēl neesmu tur?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.20791888sec.