Dievu dzēriens vīns – viens no galvenajiem Itālijas tūrisma magnētiem

Ja jums kāds pajautātu – kāds ir galvenais iemesls, kādēļ cilvēki no visas pasaules tik lielā skaitā ik gadu dodas uz Itāliju, kāda būtu jūsu atbilde? Pirmais, kas nāk prātā, laikam ir unikālais, neticami bagātais kultūras un mākslas mantojums. Visa Itālija taču ir kā muzejs zem atklātām debesīm, tikai nevis sastindzis aiz vitrīnām, bet īsts, dzīvīguma piesātināts. Kāds varbūt minētu saulainos un elegantos kūrortus vasaras sezonā, ziemas prieku cienītājiem tā varētu būt slēpošana Alpos. Vēl bez ievērības droši vien nepaliktu gardā itāļu virtuve un dzīvespriecīgā viesmīlība. Tas viss ir pareizi, tā ir. Taču paši itāļi, vismaz, ja ticam viņu tūrisma organizācijām, par galveno savas valsts tūristu “magnētu” uzskata … vīnu.

Itālija ir īsta vīna mīlētāju paradīze, un cilvēkiem visā pasaulē tas ir zināms. Pēc Vīna Tūrisma observatorijas (jā, tāda organizācija Itālijā darbojas -  Observatory of Wine Tourism) datiem, pagājušajā gadā Apenīnu pussalu ar mērķi nogaršot vienus no pasaulē labākajiem vīniem ierādās aptuveni 14,2 miljoni viesu, un šā tūrisma nozares segmenta kopējais apgrozījums bijis 3 miljardi eiro. Dievu dzēriena baudītāju kļūst arvien vairāk – stabils tūristu skaita pieaugums pēdējo gadu laikā novērots gandrīz visos populārākajos vīna maršrutos.

Ēdiens, vīns, māksla un dabas ainavas – tie ir visaugstāk novērtētie Itālijas labumi, un, ja tas viss vēl ir veiksmīgi sakombinēts, viesiem ir izredzes tikt pie patiesi burvīga ceļojuma. Pēc aptauju datiem, ēdienu un vīnu kā vienu no ceļojuma pieredzēm vēlas izbaudīt 93 procenti Itālijas viesu, savukārt 84 procenti no tiem, kuru galvenā interese ir saistīta ar vīna baudīšanu, savā ceļojumā vēlētos iekļaut arī ar kultūras aktivitātes. Un Itālijai šai ziņā arī ir, ko piedāvāt – daudzas vīna darītavas un viesu nami atrodas gleznainās vietās, vēsturiskās lauku villās un pat senās pilīs; jebkuram vīna maršrutam tuvumā atradīsies mākslinieciski un vēsturiski interesanti ciemati un pilsētas.

Tradicionāli vīna degustācijas tiek apvienotas ar slavenās itāļu virtuves baudīšanu, un ne tikai – viesiem tiek piedāvāta iespēja būt par kulināro brīnumu tapšanas procesa līdzdalībniekiem – no produktu ievākšanas līdz pat virtuves noslēpumiem un pasniegšanai. Piemēram, Piedmontas reģionā Itālijas ziemeļos, kas izsenis slavens ar savām trifelēm, līdztekus šīs retās delikateses baudīšanai viesiem ir iespēja piedalīties trifeļu “medībās”, trifeļu semināros un meistarklasēs, pieredzēt trifeļu izsoles, un daudz ko citu. Savi unikālie produkti, kulinārie “kroņa numuri” ir katrā valsts reģionā.

Viens no nedaudz piemirstajiem, bet bezgala interesantajiem reģioniem vīna interesentu kartē ir ari Sicīlija. Tur Etnas vulkāna pakājē esošā dažādiem minerāliem bagātā augsne, vietējās vīnogu šķirnes, vīna dārzu augstums virs jūras līmeņa un specifiskie klimatiskie apstākļi kombinācijā dod pārsteidzošas, tikai Sicīlijai raksturīgas vīna šķirnes. Ja vēl ņem vērā, ka Sicīlija spēj sniegt no pārējās Itālijas atšķirīgu, dažādu kultūru krustpunktā veidojošos vidi un pieredzi, tad nav brīnums, ka pēdējos gados arī šajā reģionā vīna tūrisms piedzīvo īstu renesansi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 

Par mums | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Vakances | Prakse studentiem | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2017 www.turismabizness.de | Design & maintenance © 2000 - 2017 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58433199sec.