Ko bez maksas var izbaudīt džeza galvaspilsētā Ņūorleānā

Dienvidu saule, interesanta vēsture, dažādu kultūru sajukums, dzīvespriecīga atmosfēra, Misisipi upe ar “riteņa” kuģīšiem, gardā un savdabīgā kreolu virtuve ar īpašu uzsvaru uz jūras veltēm, un mūzika, leģendārā mūzika .. Ņūorleāna Luiziānas štatā varētu būt viena no pievilcīgākajām, apmeklējuma vērtajām ASV pilsētām. Tiesa gan, tā pamatīgi cieta bēdīgi slavenajā viesuļvētrā Katrīna 2005.gadā, kad liela daļa pilsētas, ieskaitot tūrisma infrastruktūru tika sagrauta. Taču Ņūorleāna turas, un sev raksturīgajā optimismā soli pa solim atgriežas savā iepriekšējā kolorītā un vitalitātē. Pagājušā gadā Ņūorleānu apmeklēja 10,5 miljoni tūristu, kas ir lielākais skaits kopš Katrīnas plosīšanās.

Ņūorleānu uzskata par džeza dzimteni, un arī šodien, šķiet, ka tas pilsētā burtiski pulsē ik uz soļa. Vēl Ņūorleāna slavena ar  savu krāšņo pirms Lieldienu jeb Mardi Gras karnevālu.

Un vēl Ņūorleāna spēj būt draudzīga savu viesu maciņiem, jo daudz ko piedāvā izbaudīt pilnīgi par brīvu.

1. Mūzika. Nav obligāti vienmēr pirkt koncerta biļeti, lai izbaudītu lielisko Ņūorleānas mūziku. Vienkārši pastaigājiet par Burbonu vai Frenčmena ielām un klausieties, kopā ar vasarīgo vakara noskaņu uzsūciet sevī to džeza mūziku, kas skan pa atvērtajiem logiem. Vai dodieties uz kādu mūzikas klubu, kur nav ieejas maksas.

2. Parki. Iepazīstiet džeza vēsturi Ņūorleānas Nacionālajā Džeza parkā, dodieties piknikā uz gleznaino Audubonas parku, priecājieties par skatu uz Misisipi Voldenburgas parkā. Aptuveni pusstundas brauciena attālumā ir LaFitte Nacionālais parks, kur pieredzēsit reģiona ekoloģijas dārgumus – purvus, mežus, mitrājus un kanālus.

3. Māksla. Šķiet, tā šeit atrodama ik uz soļa – galerijās Jūlijas un Rojala ielu rajonos, Bīvoteras un Midsitijas mākslas tirgos, pie māksliniekiem Džeksona laukumā, un daudz, daudz kur citur.

4. Festivāli. Tie vislabāk palīdzēs saprast pilsētas garu. Noteikti nepalaidiet garām zīmīgākos trīs – Kreolu Tomātu festivālu, Luiziānas Jūras velšu festivālu un Cajun-Zydeco Mūzikas festivālu. Ir arī īpašs Lūisam Ārmstrongam veltīts festivāls.

5. Vasaras izrādes. Katru piektdienu vasaras sezonā Tipitinā notiek muzikālas izrādes veltītas džeza leģendai Profesoram Longhēram.

6. Kulinārijas paraugstundas. Sestdienu rītos dodieties uz Krescentas Pilsētas zemnieku tirdziņu, kur mēģiniet izzināt vietējās virtuves noslēpumus bezmaksas kulinārajos šovos.

7. Kapsēta. Nedaudz biedējoši, bet interesanti – apmeklējiet arī “Mirušo pilsētu” – slavenos virszemes apbedījumus Lafajetes kapsētā. Runā, ka tur pēdējo atdusas vietu radusi arī slavenā Ņūorleānas “Vūdū karaliene” Marija Lavo. 

8. Literatūras vēsture. Paņemiet karti un dodieties pastaigu tūrē pa vietām, kur reiz dzīvojusi Tenesijs Viljamss, Viljams Folkners, Trūmens Kapote, Torntons Vailders, Volkers Persijs un Anna Rīsa.

9. Brīvdabas koncerti. Pavasara un vasaras sezonā Lafajetas laukumā izbaudiet brīvdabas koncertus un “jam” sesijas, kur uzstājas spilgtākie vietējie mākslinieki. 

10. Kuģīšu izbraucieni. Canal Street ferry piedāvā bezmaksas izbraucienus, no kuriem paveras vieni no skaitākajiem Ņūorleānas panorāmas skatiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14829707sec.