Iepazīsties ar pasaules apslēptajiem dārgakmeņiem - ne katram tūristam zināmām vietām

Ir pasaulē daudz brīnišķīgu vietu, kuras apbrīnot ierodas cilvēki no tuvienes un tālienes. Un pilnīgi pelnīti – parasti šo vietu skaistums un savdabība patiešām liek elpai aizrauties. Bet ir arī vietas, kas ir ne mazāk burvīgas, bet par tām vienkārši daudzi nezina, tās paliek savu slavenāko kaimiņu ēnā – tādi kā apslēptie dārgumi. Daudzi ceļotāji mūsdienās meklē tieši tādas vietas – vēl apskatāmas un sajūtamas savā pirmatnīgajā skaistumā, kur  baudījumā nav jādalās ar tūkstošiem citu interesentu.

Lūk, daži no daudzajiem mūsu planētas apslēptajiem dārgumiem:

Blagajas klosteris un ciemats, Bosnija un Hercegovina

Tas ir idillisks ciematiņš, paslēpies kalnu ielokā, kur tirkīzzilu ūdeņu un ūdenskritumu ieskautas, lepni stāv mazas baltas mājiņas, kam pāri draudīgi pārkārusies iespaidīga klints. Šī vieta bija svēta dervišiem un sūfijiem, kuri tad arī uzcēla ciematu šajā paradīzē. Bet pats galvenais – Blagajā ir uzcelts un joprojām darbojas klosteris. Nav labākas vietas, kur nodoties lūgšanām, pārdomām un sajust tuvību Dievam.  

Uakačinas tuksneša oāze, Peru

Tā ir pilsētiņa – oāze tuksneša vidū, Peru dienvidrietumos, Icas provincē, aptuveni piecu stundu brauciena attālumā no galvaspilsētas Limas. Pilsētiņa izveidojusies apkārt nelielai lagūnai, un tajā dzīvo tikai 200 cilvēki, tāpēc, nokļūstot tur, pārņem īsta nekurienes sajūta. Un vēl tur var izmēģināt sandbordingu – traukšanos lejup pa baltajām smilšu kāpām uz īpaša smilšu dēļa.

Hillera ezers, Austrālija

Šis ezers atrodas Austrālijas dienvidaustrumos, Midlailendas salā, un – ticiet vai ne, visu gadu saglabā spilgti rozā krāsu. Domājams, ka savdabīgo krāsu ezera ūdenim dod tajā esošo aļģu un mikroorganismu sastāvs, taču īsti zinātnisku pierādījumu tam nav. Tā ka ezera krāsa joprojām ir līdz galam neatminēta mīkla. Un arī nokļūt līdz šim brīnumam nav nemaz tik vienkārši – vienīgais reālais veids ir gaisa transports.

Marietas salas Slepenā pludmale, Meksika

Skats uz šo pludmali ir gluži neticams – izskatās, it kā kāds spilgti zaļās tropu veģetācijas klātajā salā būtu izplēsis apaļu caurumu, kurā tad krietni zemāk, stāvu krauju ieskauts vīd tirkizzils ūdens ar koši baltu smilšu pludmali. Nokļūt šajā slepenajā paradīzē var tikai, nirstot cauri zemūdens alu labirintam.

Tektonisko plātņu lūzuma vieta, Islande

Tektonisko plātņu lūzuma vieta Tingvellira nacionālajā parkā Islandē ir patiesi brīnumaina vieta ar elpu aizraujošiem skatiem, majestātiskiem ūdenskritumiem, neskaitāmiem pārgājienu maršrutiem, iemīļots dārgakmens arī nirējiem. Nirstot Silfra ezerā, viegli zaudēt realitātes sajūtu, jo kristāldzidrajā, stindzinoši aukstajā ezera ūdenī redzamība ir līdz pat 300 metriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17030883sec.