Pasaulē dīvainākie (un iespējams sliktākie) suvenīri

No ceļojumiem ir ierasts atvest kaut ko – vai atmiņai vai kā dāvanu savai ģimenei vai draugiem. Ir tradicionālu lietu piekritēji – cilvēki, kas iegādājas kādu magnētu, pastkarti vai ko raksturīgu apmeklētājai valstij (piemēram, atrodoties Parīzē – Eifeļa torņa atslēgas piekariņu), bet ir arī cilvēki, kas ar prieku iegādājas netradicionālākus suvenīrus. Britu laikraksts "Independent" apkopojis pasaulē dīvaināko suvenīru sarakstu.

Trampa prezervatīvi Ņujorkā

Lai arī prezervatīvs ar Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa seju varētu tikt uzskatīts par īpašās atmosfēras nogalinātāju, Ņujorkā, veikalā "Fishs Eddy" ir iespējams iegādāties tieši šāda tipa prezervatīvus. Uz prezervatīva paciņas ir attēlots ne tikai ASV prezidenta portrets, bet arī "I’m HUUUUGE" ("Esmu milzīīīīīīīgs") uzraksts, kas ir pārveidots prezidenta viens no iemīļotākajiem teicieniem. Tramps atrodams ne tikai šajā veikalā vai medijos, bet pat uz smaržām – ja ir vēlme iegādāties Trampa smaržas, jādodas uz Trampa torņu veikalu.

Foto: https://www.sayitwithacondom.com

Čurājošā puisīša korķviļķis Briselē

Visiem zināms, ka čurājošais puisēns (Manneken Pis) ir Briseles ikona. Šo ikonu labprāt izmanto arī suvenīru ražotāji un tirgotāji, taču izbrīnu rada suvenīru ražotāju gatavība šo ikonu izmantot, izveidojot korķviļķi

Foto: https://www.flickr.com/photos/jk-justkidding/8361687696

Ķenguru sēklinieku maki Austrālijā

"Brilles, telefons, pulkstenis un sēklinieku maks" – pārbaudot vai esat paņēmis visu nepieciešamo, šādu frāzi var nākties izmantot, ja atrodaties Austrālijā un iegādājaties šo īpatnējo suvenīru. Šos maciņus Austrālijā pārdod kā labu veiksmi piesaistošu suvenīru. Ķenguru sēklinieku imidžu Austrālijā suvenīriem izmanto ne tikai maku veidošanā, bet arī, piemēram, pudeļu attaisāmo izveidei.

Foto: https://www.flickr.com/photos/slowhand7530/

T-krekli ar sarkastiskiem un izaicinošiem uzrakstiem Gvantanamo līcī, Kubā

Gvantanamo vārds pasaulē zināms galvenokārt ar stingrās kontroles militāro Amerikas Savienoto Valstu cietumu, kur turēti un nereti spīdzināti ar terorismu saistīti ieslodzītie bez tiesas sprieduma. Lai arī šī vieta nav īpaši populārs tūristu galamērķis, atrodoties šajā apkārtnē, ir iespējams iegādāties T-kreklus ar dažādiem uzrakstiem, piemēram "Es nevaru iegūt gandarījumu no Gvantanamo bāzes" ("I can’t GTMO satisfaction") vai "Tusēju Fidela dārziņā" ("Rockin’ in Fidel’s backyard").

Foto: http://www.cafepress.com/

11.septembra suvenīri

Nacionālais 11.septembra piemiņas muzejs pirms pāris gadiem pārstāja tirgot siera griešanas dēlīšus Amerikas Savienoto Valstu formā. Šādu lēmumu muzejs pieņēma pēc tam, kad medijos raisījās sašutums par to, ka ASV kontūrā ar sirsniņām bija iezīmētas vietas, kurās 11.septembrī ar trim lidmašīnām tika veikti uzbrukumi. Tāpat aizsākās diskusijas par to, ka šādu "suvenīru" tirgošana ir neētiska un muzejs ir dibināts ar konkrētu mērķi, kas nav suvenīru pārdošana. Jebkurā gadījumā, šis specifiskais muzejs vēl arvien pārdod tādas lietas kā spilvenu ar Bībeles attēlu un mazu puisēnu sēžam uz gruvešu kaudzes.

Foto: Flickr

Diktatoru "matrjoškas" lelles, Krievijā

Savukārt Krievijā iecienīts suvenīrs vienmēr ir "matrjošku" lelles, kuras vēsturē bijušas veidotas kā krievu sievietes, tradicionālajos tērpos. Tomēr šobrīd, globalizācijas ietekmē mainījusies arī šī tradicionālā lelle – un šobrīd atsevišķos suvenīru veikalos  ir iespējams iegādāties mazas Hitlera vai Staļina "matrjoškas". Tāpat iespējams iegādāties arī Trampa "matrjoškas". Vairāki tūristi norādījuši, ka "matrjoška" ir atbilstoša lieta šā brīža ASV prezidentam, jo viņam patiešām ir vairākas kārtas.

Foto: Pinterest

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37035394sec.