Eiropas Savienība apstiprina bezvīzu režīmu ar Ukrainu

Jau pirms mēneša, 6. aprīlī, Eiropas Parlaments apstiprināja vīzu režīma atcelšanu Ukrainas pilsoņiem. Tomēr šis lēmums vēl bija jāapstiprina Eiropadomes oficiālā sēdē - un tas arī šodien, 11.maijā, izdarīts.

Turpmāk ukraiņi varēs ieceļot un īslaicīgi uzturēties Eiropas Savienībā bez vīzas, kas nozīmē, ka, iespējams, pieaugs arī tūristu skaits no Ukrainas.

"Ukraina ir sasniegusi visus kritērijus , lai tiktu ieviests bezvīzu režīms," iepriekš atzina Marija Gabriēla, viena no lēmuma ziņotājām. "Vīzu atcelšana būs vēl viens pierādījums tam, ka Ukraina ir svarīgs Eiropas Savienības partneris Austrumu partnerības sadarbības programmā," turpina Gabriēla.

Balstoties uz jauno likumu, Ukrainas biometrisko pasu īpašnieki varēs uzturēties Eiropas Savienībā 90 dienas jebkurā 180 dienu periodā. Šis laika periods var tikt izmantots, lai apciemotu radiniekus, ceļotu vai dotos biznesa braucienā, taču šis režīms nesniedz iespēju strādāt algotu darbu, apmeklējot dalībvalstis. Lai dotos uz Eiropas Savienību darba nolūkos vēl joprojām būs nepieciešams iegādāties darba vīzu. Jaunais bezvīzu režīms darbosies visās Eiropas Savienības valstīs, izņemot Īriju un Lielbritāniju.

Likumā gan noteikts, ka ES dalībvalstīm ir tiesības apturēt bezvīzu režīmu, ja ar Ukrainu ir nopietnas migrācijas vai drošības problēmas. Tieši par šo punktu arī Eiropadomē norisinājās lielākās diskusijas.

Visticamāk pieņemtais lēmums stāsies spēkā jūnijā, 20 dienas pēc tam, kad likums būs ierakstīts oficiālajā Eiropas Savienības Vēstnesī.

Līdzīgu bezvīzu režīmu ar ES šogad panāca arī Gruzija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55938005sec.