Iedvesma ceļojumam - Ibica (VIDEO)

Ibica, Ibiza (angliski), Eivisa (katalāņu valodā) vai pat Ivisa (spāņu valodā) - šie visi ir nosaukumi salai, kas pasaulē atpazīstama kā viena no lielākajām ballīšu vietām. Tāpat tā ir ārkārtīgi vilinoša tūristiem ar savu skaisto dabu un dzidro ūdeni.

Pati Ibica ir sala, kas pieder Baleāru salu arhipelāgam. Tā atrodas Vidusjūrā, aptuveni 80 km uz austrumiem no Spānijas kontinentālās daļas. Salas platība ir 572,56 kvadrātkilometru un tajā dzīvo aptuveni 132 tūkstoši iedzīvotāju. Jau minētajā arhipelāgā Ibiza ir tikai trešā lielākā sala, jo platības ziņā atpaliek aiz divām citām tūrisma mekām - Maljorkas un Menorkas. Tomēr Ibica ir populārākā no šī arhipelāgu salām.

Katru gadu Ibicā ierodas tūkstošiem visdažādākā vecuma tūristi, lai apmeklētu tās izslavētos naktsklubus un brīnišķīgās pludmales. Tomēr Ibica ir piemērota visdažādākā vecuma cilvēkiem - ar saviem naktsklubiem, ūdens atrakciju parkiem, kvalitatīvajiem restorāniem, pasakainajām pludmalēm un līčiem tā vilina gan vecus, gan jaunus.

Lielākās salas pilsētas ir Ibica (jeb Eivisa) ar 50 tūkstošiem iedzīvotāju, Santantoni de Portmaņa ar 22 tūkstošiem un Santaeularija ar 14 tūkstošiem iedzīvotāju.

Balto smilšu pludmales vairāku kilometru garumā un jūras ūdens padara Ibicu par īstu pērli, kurai tās īpašo auru dod neiedomājami trakā un spāņiem raksturīgā nakts dzīve. Siltajā sezonā Ibica ir pārpildīta ar tūristiem no visas pasaules, tādējādi salai pārvēršoties par atpūtas vietu ar ārkārtīgi multikulturālu un kosmopolītisku atmosfēru.

Tomēr neraugoties uz nerimstošo un trakulīgo nakts dzīvi, Ibica ir piemērota arī ģimenes atpūtai, jo tajā ir iespējams arī atrast klusumu, kā arī brīnišķīgās smilšainās pludmales un mierīgākas viesnīcas ir piemērotas arī ģimenēm ar bērniem.

Ibicai īpašu šarmu piešķir arī salas mazie izmēri - vislielākie attālumi te mērojami maksimums 15 līdz 40 kilometru apmērā, kas nozīmē, ka visi salas apskates un tūrisma objekti un ārkārtīgi viegli sasniezami. Arī cita veida atpūtas vietas ir viegli sasniedzamas, jo pat braucot ar velosipēdu vai skūteri, ir iespējams apbraukt visu salu.

1999. gadā Ibica tika iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06244302sec.