Pieci grandiozi cilvēka radīti modernie brīnumi Ķīnā

Vairumam cilvēku pasaulē Ķīna joprojām galvenokārt asociējas ar tās senatnes mantojumu, vareno Ķīnas impēriju, tādām vietām kā Lielais Ķīnas mūris vai Terakotas armija. Taču nav noslēpums, ka arī mūsdienu Ķīna ir uzņēmusi neticami straujus attīstības tempus, pieteikusi ambīcijas kļūt par pasaules vadošo lielvalsti, un ne mazāk grandiozi kā senatnē, tur burtiski ik dienu top ultramoderni cilvēku un tehnoloģiju radīti brīnumi. Iepazīstinām jūs ar pieciem no tiem.    

Garākais un augstākais stikla pamatnes tilts (titulbildē) 

Turpmāk daudzie Žjangžjē nacionālā parka (jeb vieglāk izrunājams un varbūt arī plašāk pazīstams ir šīs vietas "neoficiālais" vārds – Avatāra kalni) apmeklētāji līdztekus pasakainajiem dabas skatiem varēs apjūsmot arī šo cilvēku radīto brīnumu – pasaulē augstāko un garāko tiltu ar stikla pamatni. Trosēs iekārtais tilts ir 430 metrus garš, 6 metrus plats, un šķērso kalnu aizu apmēram 260 metru augstumā, un tā būvniecība izmaksājusi 3,4 miljonus ASV dolāru. Tilts ar caurspīdīgo pamatni savieno divas klintis, skats uz leju ir elpu aizraujošs, taču nav domāts cilvēkiem ar vājiem nerviem. Ķīniešiem gan acīm redzot ar nerviem viss ir kārtībā, jo drīz pēc atklāšanas tiltu uz laiku nācās slēgt pārmērīgā tūristu pūļu pieplūduma dēļ. Tagad kustības regulācijas jautājumi ir atrisināti, tilts atkal ir pieejams, un ir kļuvis par vienu no populārākajām tūristu atrakcijām Ķīnā.   

Lielākais ātrgaitas dzelzceļa tīkls

Tikpat ātrā tempā, kā traucas modernie ātrgaitas vilcieni, Ķīnā pēdējā laikā ir attīstījusies arī šādu dzelzceļu būvniecība. Ātrgaitas dzelzceļu tīkla (jeb HSR) kopējais garums Ķīnā ir 20 tūkstoši kilometru, un tas to ierindo pirmajā vietā pasaulē. Šobrīd HSR tīkls aptver 29 no 33 Ķīnas provincēm, bet līdz 2025.gadam ir plānots to pilnībā pabeigt, sasniedzot 38 tūkstošu kilometru kopgarumu. 2016.gadā šo dzelzceļu izmantojuši 1,44 miljardi pasažieru, kas arī ir lielākais skaits pasaules mērogā. Pagājušā gada beigās tika atvērts nozīmīgs HSR posms Šanhaja – Kunminga, kurš 2252 kilometru garumā šķērso teju visu valsti austrumu-rietumu virzienā. Cita vitāli svarīga šā transporta artērija ir Beidžinga-Guandžou, kas savieno ziemeļus uz dienvidus. Nudien, šīs milzīgās valsts apceļošana tūristiem kļūst arvien ērtāka!

Lielākais radioteleskops

Guidžou provincē uzbūvētais sfēriskais radioteleskops ar diametru 500 metri ir lielākais šāda veida teleskops pasaulē, un arī populārs tūristu apskates objekts. Tā būvniecība prasīja piecus gadus un 160 miljonus eiro. Lai iztēlotos dabā, cik liels ir teleskops, pateiksim, ka tā diametrā varētu ievietot 30 futbola laukumus, un tas gandrīz divas reizes pārsniedz līdz šim pasaulē lielākā radioteleskopa (kurš atrodas Arecibo, Puertoriko) izmērus, bet tā darbības ātrums, pēc ķīniešu mediju ziņām, esot pat piecas līdz desmit reizes lielāks. Šī grandiozā projekta galvenais mērķis ir uztvert signālus no tālām zvaigznēm un galaktikām, un šis ir nopietns pieteikums Ķīnas ambīcijām jau tuvākajā laikā kļūt arī par kosmosa lielvalsti. 

Lielākā ledus pilsēta

Stindzinoši aukstajā Ķīnas ziemeļu daļas neoficiālajā galvaspilsētā Harbinā notiekošais ikgadējais Starptautiskais Sniega un ledus skulptūru festivāls ir vērienīgākais šāda veida pasākums pasaulē. Ģeogrāfiski šī ir festivālam ļoti pateicīga vieta, jo Harbina, kas atrodas Ķīnas ziemeļaustrumos, ziemas sezonā pārpārēm "izbauda" Sibīrijas vēju skarbumu. Festivāla laikā tiek radīta elpu aizraujoša Ledus pilsēta, kas aizņem 800 tūkstošu kvadrātmetru teritoriju, tās būvniecībā izmantoti 150 tūkstoši kubikmetru ledus, un to paveikuši 10 tūkstoši strādnieku. Daudzās ledus skulptūras attēlo dzīvnieku, animācijas filmu varoņus, ievērojamākos Ķīnas kultūras pieminekļus. Festivāls katru gadu notiek viena mēneša garumā, sākot ar 5.janvāri, un ir īsts tūristu magnēts, piesaistot vairāk kā 2 miljonus cilvēku. Tikai pat Sibīrijā ziema nav mūžīga, un, mainoties sezonai, visiem šiem brīnumiem lemts vienkārši izkust.

Augstākais tilts

Pagājušā gada decembrī tika atklāts pasaulē augstākais tilts pār Beipan upi Ķīnas dienvidu daļā, uz Junnaņas un Guidžou provinču robežas. Tilta augstums ir 565 metri, garums 1,34 kilometri, tā būvniecība ilga piecus gadus, un tika ieguldīti 138 miljoni eiro. Uz satriecošo kalnu skatu fona, arī šis objekts jau kļuvis par fascinējošu tūristu atrakciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22624588sec.